У Черкасах рятують пам᾽ятку архітектури

Майже сторічна будівля музичної школи №1 ім. Лисенка вкривається тріщинами через нерівномірну усадку грунту. Про це повідомили у міському департаменті освіти і гуманітарної політики. Історична будівля довоєнних часів відома місту стіною, у якій залишилися сліди від бойових куль. Реконструкція споруди обійдеться в 2,5 млн. грн., наразі роботи призупинено через відсутність фінансування. Лише вирито котловани для укріплення фундаменту. Завершити роботи ззовні планують до кінця року.

Черкащан закликають пересідати на двоколісні

І це ще не всі переваги велосипеда перед іншими видами транспорту. У Європі велорух досить поширений, для цього створено спеціальні доріжки та парковки. Українці поки що стрімко рухаються у цьому напрямку. У Черкасах, зокрема, навіть прийнято відповідну програму, що передбачає облаштування велодоріжки вздовж набережної. Щоправда, власне велосипедисти поки не помітили створення комфортних умов для їхнього пересування.

Для популяризації велоруху серед черкащан вже незабаром стартує акція, учасники якої протягом місяця будуть користуватися лише велосипедами для пересування на відстані.

Новачкам затяті велосипедисти радять ознайомитись із правилами дорожнього руху, одягати шолом, бути уважними під час поїздок та починати з вулиць з не дуже активним рухом транспорту.

Чи довіряють черкасці народній медицині?

За визначенням ВООЗ, народною медициною є «практики, знання та вірування з охорони здоров’я, що включають використання рослин, тварин, мінералів, духовних практик, терапії руками, вправи, застосовані окремо або разом, з метою лікування, діагнозування та запобігання хворобам та підтримки здоров’я».

Ми запитали у черкасців чи довіряють вони народній медицині чи все ж віддають перевагу традиційній?

Читайте також: Збільшити груди, скорегувати ніс та підтягнути повіки – будні черкаського пластичного хірурга.

Фестивалі, книги та пісні: У Черкасах визначили кращі проекти у галузі культури

Такий конкурс щороку проводить міський департамент освіти та гуманітарної політики. І кожного разу кількість заявок збільшується, а якість проектів зростає. Креативу черкащанам не позичати, серед переможців: різноманітні фестивалі, сценічні постановки, пізнавальні поїздки та мистецькі акції.

Серед 40 проектів експертна рада визначила 15 переможців, розподіливши їх на недоповнювані і доповнювані гранти. З міського бюджету на їх реалізацію спрямували близько 197 тис. грн. Наступного року проситимуть більше.

В числі переможців – молода мама, вокаліста гурту “July 8” Юлія Молоцило. На реалізацію її ідеї, а саме запису пісні на вірш Василя Симоненка “Ти знаєш, що ти – людина?” спрямували 10 тис. грн.

Читайте також: У Черкаській школі влаштовують квести та селфі-акції.

Покриття бульвару Шевченка готують до укладання нового асфальту

У Черкасах готують бульвар Шевченка до укладання нового шару асфальту. Наразі ремонтники розчищають узбіччя дороги від бруду та інших речей, які заважають. У ділянці виконання даних робіт частково перекривається рух автотранспорту.

Читайте також: Якість ремонту проїжджої частини по бул. Шевченка – під питанням.