Ера швидкісного інтернету: 3G-зв’язок від «Київстар» уже в Черкасах

Територію країни невпинно вкриває мережа 3G. Ще до недавнього часу Черкаси залишалися майже останнім обласним центром, куди не дійшли нові технології зв’язку, проте 16 березня все змінилось. Запуск зв’язку 3G у Черкасах – одна з найбільш очікуваних подій 2017 року для Київстар, адже тепер сучасними технологіями комунікацій зможуть користуватися понад 200 тисяч черкащан – абонентів мобільного зв’язку Київстар. З цієї нагоди всім абонентам передплаченого зв’язку в Черкасах надано бонусних 3Гб, які можна використати протягом місяця.

Ще не так давно власник смартфона або планшета в Україні міг користуватися лише малою часткою можливостей свого пристрою. Але 3G, який ще називають «широкосмуговим мобільним інтернетом», робить мобільні пристрої справді вільними. Всі безмежні можливості сучасного інтернету стають доступні користувачам мобільного зв’язку, де б вони не перебували.

Із запровадженням у Черкасах швидкісного інтернету третього покоління компанія «Київстар» розробила для своїх абонентів вигідні тарифні плани, які дозволять у повному обсязі оцінити переваги 3G.

Незалежно від того, яким смартфоном ви користуєтеся, при активації мобільного інтернету у верхньому правому куті екрану бачите кілька стовпчиків, що вказують на силу сигналу мобільної мережі, а також літеру. Іноді це 3G, а іноді H або H +. Що означають ці позначки, ми запитали у пані Алли Лаврентьєвої, менеджера зі зв’язків із громадськістю «Київстар».

Хоча українці лише нещодавно відчули переваги мобільного інтернету третього покоління, вже зараз Київстар готується до запуску інтернету наступного покоління – 4G.

У найближчі кілька днів робота нової мережі в Черкасах буде на особливому контролі: фахівці Київстар оптимізують налаштування обладнання відповідно до зростання трафіку. У зв’язку з цим компанія буде вдячна абонентам, якщо вони, виявивши будь-які технічні труднощі при використанні 3G, повідомлять про це в кол-центр за номером 466 з мобільних телефонів. Такий зворотній зв’язок допоможе оператору краще налаштувати нову мережу.

 

В Черкасах депутатів-свободівців Ботнара та Воронова не пускали на сесію з автопокришкою

Для черкаської обласної влади автопокришка небезпечний предмет? Врешті, після гучного скандалу шина в супроводі депутатів таки потрапила до сесійної зали.
Чого боялася охорона, так і не зрозуміло. Напевне, депутати принесли запасне колесо для власних потреб?

Перед сесією Обласної ради вихованці гуртків робототеніки продемонстрували депутатам свої досягнення

Вихованці гуртків робототехніки, зокрема з міської гімназії №9, шокували депутатів обласної ради своїми досягненнями. ФОТО та ВІДЕО

По вулиці Надпільній сталася ДТП

На розі вулиць Надпільної та Святотроїцької сталося ДТП. Постраждале авто – позашляховик Audi Q7. На машині помічено незначне пошкодження частини переднього бамперу. На місці дорожньо-транспортної пригоди працює патруль поліції. Деталі ДТП поки що невідомі.

Читайте також: У Черкасах зупинили нетверезого водія.

У міськраді обговорили випадки ксенофобії у Черкасах

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко в рамках круглого столу зустрівся з представниками національних меншин та духовенством. Приводом подібної зустрічі послужило збільшення випадків ксенофобії та антисемітизму у Черкасах.

За словами директора єврейського благодійного фонду, ще 5-6 років тому Черкаси вважалися взірцем толерантного та мирного співіснування різних національностей та релігійних конфесій, проте в останній час ситуація кардинально змінилась.

Погодився з колегою і лідер польської громади Черкащини та, користуючись нагодою, закликав мера вирішити питання з приміщенням для зборів всіх національних меншин Черкас.

За часів роботи попереднього мера міста із структури міськради зник підрозділ, який займався проблемами національних меншин міста. Наразі такий орган не відновлено.

В результаті, було запропоновано організувати спільні збори з керівниками комунальних служб, директорів навчальних закладів та представників правоохоронних органів, аби обговорити та вирішити проблематику ксенофобії на Черкащині.

Читайте також: На Черкащині мінімальний рівень демократії – результати досліджень.

Власник квіткового павільйону спробував нелегально підключитися до електромережі

Продовжується історія з квітковим павільйоном, який розташувався посеред Театральної площі. Окрім того, що власник даного торгового приміщення – підприємець Петро Чернявський не виконав обіцянки, а саме прибрати павільйон  до 15 березня, як це було обговорено з міською владою. Тепер він спробував самовільно підключитися до електромережі. Це сталося після того як керівництво театру прийняло рішення про відключення «квіткарів» від їхнього кабелю. Деякий час павільйон обходився власними силами – забезпечував себе світлом від генераторів. Згодом у пана Чернявського виникла ідеї підключитися до «водоканалівського» автомату з продажу води. Так з’явився добре замаскований дріт. У коментарі одному з черкаських інтернет-видань директор КП «Черкасиводоканал» Сергій Овчаренко повідомив, що підключення є повністю несанкціонованим, адже дозволу власник павільйону не отримував. Окрема частина цієї історії – це позиція міської влади, зокрема управління муніципальної інспекції в особі Олександра Давиденка. Під час останньої зустрічі з «квіткарями», яка випала у переддень крайнього строку перебування павільйону на площі, пан Давиденко впевнено заявив, що на наступний день тимчасової споруди там вже не буде. Проте березень вже добігає кінця, а скандальний квітковий павільйон не зрушив з місця.

Читайте також: Реконструювати Черкаський театр заважає квітковий павільйон.