У краєзнавчому музеї провели майстер-клас з археології

В рамках святкування Дня археолога, у Черкаському обласному краєзнавчому музеї відбувся черговий майстер-клас. На цей раз захід «Друге життя розбитого горщика» мав на меті навчити всіх учасників майстер-класу працювати з глиною, робити глиняні вироби.

Проводила заняття завідувачка відділу археології Черкаського обласного краєзнавчого музею Лариса Сиволап.

Читай також: У черкаському музеї ходять «первісні люди» і грають на кістках мамонта

По вулиці Дашкевича зіткнулись вантажівка і легковик

У середмісті Черкас, по вулиці Дашкевича, зіткнулись вантажівка та легковик. Вантажний автомобіль протаранив бокову частину іномарки. Візуально – транспортні засоби не отримали значних пошкоджень. Водії автомобілів залишились на місці, та очікували на прибуття співробітників поліції.

Читайте також: На вихідних у Черкасах сталася страшна ДТП

Черкащан закликають зібрати «ранець доброти» для нужденних школярів

Всеукраїнська благодійна акція започаткована Патріархом Філаретом. Зібрані пакунки будуть відправлені дітям у зону АТО, переселенцям, малозабезпеченим та постраждалим внаслідок негоди на Черкащині.  Передати пакунок малозабезпеченим дітям можна особисто, або через священнослужителів. Акція триватиме з 14 серпня до початку навчального року. Приносити ранці, зошити та канцелярське приладдя можна у Свято-Троїцький Собор. База даних нужденних дітей є в координатора акції Володимира Штокала, тел. 098 800 97 70.

Зелена вода та мертва риба: Дніпро знову цвіте

Вже традиційно для кінця літа, вода на Дніпрі знову набуває характерного зеленого кольору, що викликає неприємний запах та масову загибель риби. Це пов’язане з тим, що у товщі води активно розпочинає цвісти синьо-зелені водорості.

Про цю ситуацію на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник начальника Державної екологічної інспекції у Черкаській області Олександр Позняков.

«При значному збільшенні біомаси водоростей різко погіршується якість води, змінюється кольорова гама, кислотність, в’язкість, знижується прозорість, вода набуває неприємного запаху. Причина цвітіння — зниження швидкості течії, підвищення температури води, підвищення вмісту біогенних забруднюючих речовин, збільшення показників хімічного та біологічного споживання кисню, що неодноразово підтверджували лабораторні дослідження Держекоінспекції у Черкаській області.

Станом на 11 серпня 2017 року Державна екологічна інспекція у Черкаській області спільно із Держрибоохороною Черкаської області встановила три факти загибелі риби на території Чорнобаївського, Уманського та Городищенського районаів. Для з’ясування причин загибелі риби відібрано проби води», – зазначив Позняков.

Читайте також: Унікальні куточки Дніпра – річка Довгун в 15 км від Черкас, кришталева вода, мальовничі краєвиди

 

На площі Слави лавочки перебувають у катастрофічному стані

На площі Слави, що біля Пагорбу Слави лавочки для відпочинку містян перебувають у жахливому стані. Дерев’яні конструкції у напівзруйнованому стані. Також прилегла територія інколи засмічена, адже урни для сміття регулярно не прибирають, тож вони забиваються.

Читайте також: У Черкасах біля міграційної служби ледь не трапилося лихо

Криміногенна ситуація на Черкащині: понад 3600 звернень за тиждень, 450 – з ознаками криміналу

Протягом останнього тижня до Управління ГУНП в Черкаській обл. надійшло 3600 звернень громадян. Понад 450 звернень містили ознаки кримінальних правопорушень, понад 100 належать до категорії тяжких та особливо тяжких. Про це поінформував начальник ГУНП в Черкаській обл. Валерій Лютий. Серед резонансних подій – затримання організатора та учасників злочинного угрупування, які розповсюджували наркотики.

Серед адміністративних правопорушень зафіксовано понад 600 випадків, з них 46 протоколів складено на водіїв, які керували транспортним засобом у нетверезому стані.

Черкаські поліцейські затримали наркоторговця, який виготовляв ацетильований опій.

На Черкащині 2500 малюків отримали свідоцтва про народження у пологових будинках

Про це в коментарі «Антені» повідомила  начальник відділу ДРАЦС управління державної реєстрації ГТУЮ в Черкаській обл. Анжела Пустовар. Також при реєстрації народження дітей батьки можуть вказувати місце їхнього проживання.

Черкащани можуть отримати свідоцтво про шлюб у режимі он-лайн.