Лісівники показали, як на Черкащині всихає сосновий ліс

Масштаби всихання соснових насаджень у Хлипнівському лісництві Звенигородського лісгоспу зафільмували лісівники з висоти пташиного польоту, за допомогою квадрокоптера.

Читати далі Лісівники показали, як на Черкащині всихає сосновий ліс

18 липня у Смілі відбудеться благодійний велозаїзд заради порятунку 9-річного Артема Тараненка, котрий намагається здолати пухлину головного мозку

Традиційно у Смілі щороку відбуваються веломарафони із соціальною метою. 18 липня смілянам пропонують  взяти участь у благодійному велозаїзді заради порятунку 9-річного Артема Тараненка, котрий з лютого цього року намагається здолати пухлину головного мозку.

Читати далі 18 липня у Смілі відбудеться благодійний велозаїзд заради порятунку 9-річного Артема Тараненка, котрий намагається здолати пухлину головного мозку

У Черкасах рятували 5-річну дитину, що застрягла на дереві

У 5-річної дитини під час гри застрягла між гіллям дерев нога. Родичі хлопчика намагались самостійно звільнити дитину, проте змушені були звернутися таки до рятувальників.

Читати далі У Черкасах рятували 5-річну дитину, що застрягла на дереві

«Сміламаш» виготовили контейнери для ПЕТ-пляшок

Вже більше року смілянське комунальне підприємство «Комунальник» розробляло проєкт щодо роздільного збору сміття у місті. І, як то кажуть, коли працюєш цілеспрямовано над якоюсь ідеєю, завжди «притягуються» люди, що допоможуть.

Читати далі «Сміламаш» виготовили контейнери для ПЕТ-пляшок

Є чим пишатися: На Черкащині масово та епічно за рік відремонтують доріг на 5.6 млрд грн

Черкащина б’є рекорди з дорожнього будівництва. Лише на цей рік Кабмін виділив 5.6 млрд грн для ремонту місцевих та загальнонаціональних доріг. За цю суму буде відремонтовано більше 200 км автошляхів.

Читати далі Є чим пишатися: На Черкащині масово та епічно за рік відремонтують доріг на 5.6 млрд грн

Держпродспоживслужба рекомендує тимчасово утриматись від купання на двох черкаських пляжах – «Соснівському-1» та «Митницькому»

З метою моніторингу якості води у Дніпрі фахівці  Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області відібрали проби річкової води на міських комунальних пляжах «Соснівський-1», «Казбетський», «Митницький» та на пляжі зони відпочинку ТОВ «Берег-2007».

Читати далі Держпродспоживслужба рекомендує тимчасово утриматись від купання на двох черкаських пляжах – «Соснівському-1» та «Митницькому»

Поліції надали право зупиняти автомобілі без конкретної причини під час «профілактичних заходів»

Статтею 35 Закону «Про національну поліцію» було передбачено конкретні підстави для зупинки працівниками поліції транспортних засобів. Основною підставою зупинки було порушення Правил дорожнього руху.

Проте, 13.07.2020 Верховною радою ухвалено законопроект №2695, яким доповнено ст.35 Закону «Про національну поліцію» додатковою підставою для зупинки:

Читати далі Поліції надали право зупиняти автомобілі без конкретної причини під час «профілактичних заходів»