З метою моніторингу якості води у Дніпрі фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області відібрали проби річкової води на міських комунальних пляжах «Соснівський-1», «Казбетський», «Митницький» та на пляжі зони відпочинку ТОВ «Берег-2007».

Держпродспоживслужба рекомендує тимчасово утриматись від купання на двох черкаських пляжах – «Соснівському-1» та «Митницькому»

З метою моніторингу якості води у Дніпрі фахівці  Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області відібрали проби річкової води на міських комунальних пляжах «Соснівський-1», «Казбетський», «Митницький» та на пляжі зони відпочинку ТОВ «Берег-2007».

Результати досліджень Черкаської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів засвідчили, що проби річкової води на комунальному пляжі «Казбетський» та у зоні відпочинку ТОВ «Берег-2007» відповідають гігієнічним вимогам.

У пробах річкової води на «Соснівському-1» та  «Митницькому» пляжах виявлені відхилення гігієнічних нормативів за мікробіологічними та паразитологічними показниками. Зокрема, на  пляжі «Митницький» більш як удвічі перевищено індекс лактозопозитивної кишкової палички, на пляжі «Соснівський-1» знайдено личинки нематод.

Держпродспоживслужба області направила пропозиції балансоутримувачу Черкаських пляжів КП «Дирекція парків» щодо заборони купання на пляжах  «Соснівський-1» та «Митницький» та інформування про це населення. Відповідна інформація надана міському голові м. Черкаси.

Держпродспоживслужба рекомендує черкащанам та гостям міста тимчасово утриматись від купання на вказаних пляжах.

джерело