Громадськість не дала підозрюваному у вбивстві журналіста Сергієнка вийти на волю і заблокувала Черкаський апеляційний суд. Слідчий пред’явив Мельнику нову підозру в участі в організованому злочинному угрупуванні

30 травня 2017 року Черкаській апеляційний суд скасував рішення пешої інстанції про обрання запобіжного заходу Мельнику, що підозрюється в організації вбивства журналіста та громадського діяча Сергієнка та прийняв рішення про звільнення підозрюваного під домашній арешт.

За повідомленням громадськості та джерел, налижених до суддівських, про таке рішення було відомо ще напередодні засідання. Група осіб, що ідентифіковані як колишні учасники одного з добробатів, на завдання нардепа Бобова приїхала в Черкаси з метою супроводу підозрюваного до Києва. Однак зробити їм це не вдалося, оскільки вони були відтіснені від підозрюваного представниками Національного Корпусу та інших патріотичних організацій. Поліція захищала підозрюваного Мельника від можливого самосуду з боку обуреної несправедливим рішенням судівської трійки громади.
Протягом кількох годин підозрюваний знаходився в клітці для утримання підсудних, а судді, що прийняли безпрецендентне рішення про звільнення вбивці, залишалися заблокованими в приміщенні судової зали.
Врешті, біля 19.00 слідчій пред’явив нову підозру Мельнику і затримав його прямо у судовій залі. Лише тоді громадськість дала змогу поліції вивести суддів з приміщення, а після відповідних процедур, поліція забрала затриманого. Але коли виводили двох суддів сталася штурзанина і служникам Феміди таки перепало – дехто з активістів жбурляв вних недоїдки, пусті стаканчики з під кави і навіть плював.
Орієнтовно суд першої інстанції обиратиме запобіжний захід у Четвер, 1 червня 2017 р.
Під час слухання справи були оприлюднені тексти телефонних розмов, що доводять про зв’язок підозрюваного з народним депутатом Генадієм Бобовим.
За інформацією, що розповсюдили громадські активісти, апеляційний суд прийняв замовне та проплачене рішення. Крім того, фракція партії “Відродження”, д складу якої входить екс-регіонал Бобов, вкрай потрібна для збереження провладної більшості у ВР. І рішення суду, між іншим, могло бути додатково вмотивоване також і цим фактором.