Бюджет не прийнято. Черкащан обвели довкруж пальця

Го­ловний фінансовий документ міста згідно законодавства мали схвалити ще до 25 грудня. Нині громада опинилась в заручниках через політичну кризу в Черкаській міськраді. Фракції БПП, ПВД, ВО «Свобода» задовольняють власні амбіції та навмисно дестабілізують ситуацію в місті. Вчителі, лікарі та представники профспілок області закликали депутатів схаменутися і подумати про громаду та, схоже, більшості обранців забракло здорового глузду.

Днями виконком Черкаської міськради схвалив бюджет з поправками. Фінансисти півночі готували документ для розгляду на сесії, однак депутати не спромоглися перейти в режим спільного засідання комісій, аби згідно регламенту опрацювати проект.

Попри надважливість питання представники різних політичних сил намагалися його заговорити, маніпулюючи соціальною програмою для пенсіонерів. Після перерви секретар міськради Олександр Радуцький повідомив громаді, що до кінця тижня бюджет ніхто не прийматиме. Профільна комісія збереться аж у понеділок. Зрештою, депутати прийняли проект за основу. Ошукана громада покинула залу із відчуттям перемоги, але фактично Черкаси лишається єдиним обласним центром України без бюджету на 2018 рік.

Дивіться також: «Сьогодні приймається багато популістичних рішень», – головна фінансистка Черкас.