На Черкащині СБУ викрила зловмисників, які організували збут метадону в різні регіони країни

Служба безпеки України підозрює чотирьох мешканців Умані в організації угруповання, яке займалося збутом великих партій наркотиків в різних регіонах нашої країни.

За даними слідства, зловмисники, серед яких раніше засуджені за вчинення тяжких злочинів, закуповували у оптових наркодилерів метадон для перепродажу. Своїх клієнтів вони підшуковували через особисті зв’язки у кримінальних колах. «Товар» зловмисники реалізовували на території регіону, а також у Кіровоградській та Вінницькій областях. Для реалізації наркотиків фігуранти використовували так звані «закладки».

Гроші за наркотики замовники перераховували на рахунки мобільних телефонів фігурантів, які вони надалі переводили в готівку через банківські картки.

Правоохоронці затримали у Черкасах учасників угруповання під час чергової «закладки». Крім цього, раніше було задокументовано ще декілька фактів продажу метадону.

Під час обшуків за місцями проживання зловмисників виявлено партію метадону, списки замовників «товару», банківські картки, мобільні телефони із доказами протиправної діяльності, а також гроші, одержані незаконним шляхом. За попередніми підрахунками за пів року наркоділкам вдалося збути «товару» на понад 1 мільйон гривень.

У межах розпочатого кримінального провадження трьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою групою) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру четвертому учаснику групи і обрання міри запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

Заходи із викриття та затримання зловмисників проводилось спільно зі слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.