Звіт в.о. директора готелю «Дніпро» викликав шквал емоцій в облраді

Початок перенесеної частини пленарного засідання обласної ради почався з гострого моменту. В.о. директора КП «Готельний комплекс «Дніпро» Борис Лебедцов, розпочавши свій звіт перед депутатами російською мовою, отримав зауваження та прохання від депутата Юрія Ботнара перейти на українську. Проте пан Лебедцов зазначив, що вчився у російській школі, тому йому комфортніше спілкуватись саме нею. На що «свободівець» вирішив зробити вже фізичне зауваження опоненту. В результаті між ними виникла коротка сутичка.

Коли градус подій дещо знизився, Борису Лебедцову все ж дали слово. Вже українською виконуючий обов’язки директора комунального підприємства розповів депутатам щодо скандального проекту забудови Соснівки.

Депутат Ботнар вкотре наголосив на тому, що його політичне об’єднання виступає проти забудови лісу та вимагає звільнення Лебедцова.

Інші депутати також відреагували на сутичку. Так Костянтин Омаргалієв вважає, що така поведінка неприпустима у сесійній залі та попередив про адекватну реакцію при подібних випадках.

Емоційно прокоментував інцидент і Микола Булатецький.

Озвучив позицію свого однопартійця, а нині міського голови Черкас Анатолія Бондаренка, депутат обласної ради від ВО «Батьківщина» Михайло Мушієк.

Громадськість також виступила проти забудови та персони Бориса Лебедцова.

В результаті більшість депутатів не підтримали проект, запропонований «Свободою», який передбачав звернення до прокуратури щодо перевірки діяльності Бориса Лебедцова, та заборона голові облради Олександрові Вельбівцю підписувати угоду на здійснення на орендованому об’єкті невід’ємних поліпшень тощо.

В Черкаській обласній раді побились через російську мову.