У Руській Поляні не помирилися перевізники

У Руській Поляні не помирилися перевізники. Приміським маршрутом № 162 курсує двоє конкурентів: ФОП Плохута та “Сервіс-Авто-2005″. Зранку 30 вересня місцеві жителі, перекрили рух автобусам нового законного перевізника «Сервіс-Авто-2005» з вимогою знизити тарифи та покращити якість обслуговування.

Після проведеного діалогу з представниками влади, що прибули на місце події, до 10 години 01 жовтня новий перевізник погодився прибрати свої автобуси з рейсу.

Наші журналісти поїхали слідом за перевізником ТОВ “Сервіс-Авто-2005” аби побачити реальні умови експлуатації та технічний стан транспортних засобів, що возять руськополянців. В автопарку нам вдалося поспілкуватися із заступником директора підприємства Вітою Клінт. Вона пояснила, чому черкащан має возити саме «Сервіс-Авто-2005» та показала відповідні рішення суду та діючий договір на обслуговування м-ту №162.

Як виявилося, цей перевізник  не збирається підвищувати тариф. Мовляв, такі чутки розповсюджують конкуренти. Загалом у користуванні «Сервіс-Авто-2005» наявні 90 автобусів, які обслуговує близько 100 працівників. Щодня на рейс виїжджає близько 50 транспортних засобів. Навіть є спеціальний автобус для перевезення людей з особливими потребами. Кожного ранку персонал проходить медобстеження, а транспортні одиниці – перевірку механіки.

Перевізник ТОВ «Сервіс-Авто-2005» запевняє, що  не буде підвищувати тариф, перевезення будуть здійснюватися регулярно згідно існуючого розкладу руху та пільгові категорії населення і школярі будуть перевозитися безкоштовно.

Театр живе, поки є глядач

Погорілий театр потроху оговтується. На рахунок благодійного фонду прийшли перші кошти, а в залі розпочались ремонтні роботи. До нового року планують поновити дах та вікна, а вже навесні – продовжити реконструкцію фойє та фасаду.

Попри все, театрали продовжують роботу. 1 жовтня у Будинку культури ім. І. Кулика стартує новий театральний сезон. А 4 жовтня на площі Б. Хмельницького відбудеться концерт з нагоди презентації фонду. У планах – нові постановки та проекти.

Немає статусу – немає пільг

Деякі перевізники не хочуть безкоштовно возити атовців. Тож владці зібрались на нараду, аби якось врегулювати ситуацію.

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Сас вважає, що необхідно провести лібералізацію тарифів. Поки цього не сталося, перевізники мають лояльно поставитись до учасників АТО.

Натомість директор департаменту соціального забезпечення Руслан Чикало, поінформував, щоб скористатися пільгами – треба юридично оформити статус атовця.

Стелу Небесної Сотні озеленили

Біля памʼятного знаку Героям Небесної Сотні висадили понад 50 кущів ялівця та хризантеми. Акцію з озеленення провели представники міської організації ВО «Батьківщина» на чолі з Романом Діскантом. Саме вони встановили стелу Героям Революції Гідності та вже другий рік поспіль дбають про її благоустрій.

Меморіал кілька разів піддавався актам вандалізму, партійці спільно з активістами щоразу відновлювали його та опікувались прилеглою територією. Тепер поряд з калиною та кленами зʼявились куші ялівця та хризантеми.

– Висадка ялівців відбувається згідно сучасної техніки: ставиться спеціальний паркан для утримання вологи та естетичного вигляду ландшафту, потім прокладається агроволокно, що унеможливлює проростання бурʼяну, зверху грунт засипається корою. Для того, щоб саджанці не покрали – внизу   встановлюється металічна сітка. Одну рослину вирвати неможливо – вона звʼязана із сусідніми за допомогою дротів, тому вандалам знадобиться чимало часу, щоб її вивільнити. Будемо сподіватися, що черкащани цього не робитимуть, а навпаки – допомагатимуть доглядати рослини. В разі виникнення актів вандалізму будемо сповіщати правоохоронців, – говорить начальник управління екології ЧМР Володимир Гусаченко.

На сесійних засідання депутати час від часу говорять про необхідність вшанування Героїв Революції Гідності та війни на Сході, але реальні кроки в цьому напрямку поки що роблять лише депутати від фракції ВО «Батьківщина» – вони встановили хрест на Соборній площі та стелу біля Пагорба Слави.

Голова міської організації ВО «Батьківщина» Роман Діскант сподівається, що через 10 років біля підніжжя Матері-Батьківщини утвориться цілісний меморіальний комплекс, присвячений вшануванню памʼяті Героїв АТО та Небесної Сотні.

– З ініціативи фракції ВО «Батьківщина» в Черкаській міській раді проводиться забезпечення благоустрою території біля памʼятника Героям Небесної Сотні. Памʼять повинна жити в наших серцях, тому поряд алеєю потрібно облагородити і дорогу, і тротуар і паркову зону. Я думаю, що наші кандидати в депутати будуть постійно думати про те, щоб черкащанам комфортніше жилося, – зазначив голова обласної організації ВО «Батьківщина» Анатолій Бондаренко.