За партійними грошима стежать

Черкаські громадські активісти вирішили простежити за чужими грішми. Представникам різним політичних партій та кандидатам у мери була роздана «декларація доброчесності», згідно з якою вони мають оприлюднити свої статки, майно та зобов᾽язання до 1 жовтня. А в подальшому постійно інформувати громадськість про витрати та надходження.

Зважились на фінансову публічність представники 7 політичних партій, 16 громадських організацій та 3 кандидати на посаду міського голови, зокрема: батьківщинівець Анатолій Бондаренко, представник «Солідарності» Олександр Радуцький та голова «Праведності» Володимир Єрьоменко.

Особливо активістів «Стеж за грошима» цікавило питання звідки політики беруть гроші на передвиборчу досить не дешеву агітацію.

– Насправді, жодної агітації поки що не ведеться. Є системні партії, які ведуть постійну роботу, а не  від виборів до виборів. Наприклад, у партії «Батьківщина» є газета, що виходить регулярно, наявний постійний фонд наметів, а також рекламний бюджет. Звідки він береться? Вчора ми оприлюднили партійний список, в який увійшли у тому числі бізнесмени та підприємці – це і буде наша опора та підтримка. У деяких партій, що йдуть на вибори, є по 3-4 безробітні представники у міській раді. Мені цікаво, за що живуть ці партійці? – Дивується голова міської організації ВО «Батьківщина» Роман Діскант. – Я підприємець, заробляю гроші і витрачаю їх на передвиборчу кампанію. Як можна зробити вибори без грошей? Нашій партії немає чого приховувати. Всього, що зазначено в запропонованій декларації, «Батьківщина» дотримується.

У рамках кампанії активісти будуть стежити за відповідністю фактичних витрат на політичну рекламу та офіційних відомостей щодо рекламних бюджетів, які подаватимуть політичні партії та кандидати в мери до ЦВК. Також нині триває збір підписів громадян з вимогою проведення чесної та прозорої передвиборчої кампанії.

– Чому ніхто не говорить сьогодні, що потрібно не тільки декларацію оприлюднювати, а й списки кандидатів? Чому всі бояться, ховаються, а потім будуть відмиватися від бруду? Деякі політики не приходять на публічні дебати у прямому ефірі і не несуть за це ніякої відповідальності. Загалом Черкаси – це апогей підкупу. Сьогодні в ОВК знову присутні особи, що фальсифікували минулі вибори. Мені соромно за Черкаси, тому що ми декларуємо, говоримо, але нічого не змінюємо. Давайте або діяти, або визнавати, що ми не можемо протистояти фальсифікаційній машині, – підсумував голова обласної організації ВО «Батьківщина» Анатолій Бондаренко.

Черкасці ставили оцінки екологічному стану міста

У Черкасах розвиднилось

Такий результат модернізації вуличного освітлення. Наразі завершили роботи на вулиці Канівській. Тут встановили 61 електроопору зі світлодіодними світильниками, які охоплюють як пішохідну, так і проїжджу частини.  Вартість робіт – 1 млн. 197 тис. грн. Так само оновили освітлення на вул. Чекістів, прибудинкових територіях по Гагаріна 49/51, Добровольського 6/8, Чехова 106/108/110. До кінця року КП “Міськсвітло” планує виконати ще 12 об’єктів.

Проблеми Південно-Західного району

Завдяки турботі секретаря міськради РАДУЦЬКОГО та депутата МКРТЧЯНА жити в Південно-Західному районі стало комфортніше.

Напередодні виборів усі методи хороші

Так “Вільні демократи” залучають усі можливі активи. Підконтрольному міському голові заводу “Темп” терміново знадобилися робітники. Про це поплічник Сергія Одарича Олександр Згіблов гостинно повідомляє з біг-борду. Крім цього, “Темп” став ще й екскурсійним об’єктом – старшокласникам з різних шкіл міста з 15 вересня по 27 жовтня рекомендують відвідати виробництво. Не лишили поза увагою і мерівську телекомпанію “Вікку”. Там теж влаштують оглядини. Певно, міський голова та його команда сподіваються на голоси задоволених батьків та вчителів, чиїм вихованцям сподобаються добровільно-примусові заходи від Партії вільних демократів.

День Дахнівки