Черкащан закликають подорожувати безпечно

Акція присвячена Всесвітньому дню протидії торгівлі людьми. Для містян організували різні станції, на яких надаватимуть інформацію та консультації спеціалісти відповідних організацій: Центру безоплатної правової допомоги, поліції, Управління у справах сім᾽ї, молоді та спорту, міграційної служби, центру зайнятості та ін. Також на Соборній площі у межах акції діятиме фотозона, на якій працюватиме відомий український фотограф Олексій Бадер, чиї світлини можна буде потім знайти у соціальний мережі «Facebook».

Захід у місті проводить ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця» у партнерстві з Агентством ООН з міграції за кошти Державного Департаменту США. Основне завдання акції – акцентувати увагу на підвищенні актуальності проблеми торгівлі людьми в сучасних умовах, а також підвищити обізнаність населення щодо питань торгівлі людьми та безпечної міграції. Аналогічна акція відбувається у 12 обласних центрах України.

Минулоріч протягом листопада організація ЛЖВ проводила акцію по допомозі безпритульним. 

Черкащани можуть захистити нерухомість від рейдерських захоплень

Власники отримали право за заявою накладати заборону на відчуження нерухомого майна. Для цього необхідно зареєструвати заяву у державного реєстратора. Після чого протягом 10 робочих днів власник має звернутися до суду і зупинити незаконні дії. Реєстраційні дії відновлюються, якщо власник відкличе заяву, або не надасть рішення суду протягом 10 днів.

Черкащан закликають скаржитись правильно.

 

Думки черкасців: Чи потрібна українцям легальна вогнепальна зброя?

Рекордною за підписами петицією до Президента України, стала петиція за легалізацію вогнепальної зброї. Це питання вже давно стало темою для дискусій в українському суспільстві. У 2016 році з використанням вогнепальної зброї було здійснено 579 злочинів. Такими є дані Генпрокуратури України. Це в 2 з половиною рази менше, ніж у 2015-му. Громадяни України мають близько 2 мільйонів одиниць легальної зброї. А за інформацією української Асоціації власників зброї, ще 5 мільйонів одиниць – це нелегальна зброя.

Звертаючись до закордонного досвіду володіння зброєю населенням, то країни, де це передбачено законом, можна поділити на 3 групи:

перша група – держави, які повністю легалізували використання зброї і надали її у вільний доступ (яскравим прикладом є США, адже досі в деяких штатах легше одержати зброю, ніж водійські права);

друга група – держави, які легалізували використання зброї за умов проходження певної процедури по визначенню готовності громадянина отримати до рук зброю, тобто населення озброюється за певною встановленою процедурою (прикладом групи таких країн є Чехія, де, для того, щоб отримати зброю, треба скласти своєрідний тест);

третя група – держави, які ще не легалізували використання зброї або легалізували лише певний вид (короткоствольний або довгоствольний) зброї (прикладом таких країн може бути Україна, в якої легалізована довгоствольна зброя, і також Японія, де немає навіть однієї одиниці зброї на тисячу жителів).

Читайте також: «Зброя – твоє право»: У Черкасах відбулась конференція щодо легалізації зброї в Україні.

Жахливий тротуар у центрі Черкас чекає на ремонт

Пішохідна частина міста по непарній стороні бульв. Шевченка неподалік вул. Небесної Сотні розбита вщент. На початку літа міський голова Анатолій Бондаренко пообіцяв, що цю ділянку тротуару буде відремонтовано. Відповідні зміни внесено у проект реконструкції бульв. Шевченка.

Минулого року у Черкасах капітально відремонтували тротуари біля гімназії №31.  

Бульвар Шевченка знову перекриють у зв’язку з ремонтом дороги

У зв’язку з проведенням робіт з укладання асфальтобетону з 31 липня до 6 серпня тимчасово забороняється рух транспортних засобів з парного боку бульвару Шевченка між вул. Небесної Сотні та вул. Припортовою.

Таке рішення було ухвалене на засіданні виконавчого комітету Черкаської міської ради, на звернення виконуючого обов’язки директора ПП «Укрєвробуд 2013».

За інформацією офіційного сайту Черкаської міської ради, у зв’язку з ремонтом, змінено рух громадського транспорту по даній ділянці вулиці.

Інформація про рух тролейбусів  на період перекриття ділянки проїжджої частини з парного боку бульвару Шевченка від вул.Небесної Сотні до вул.Пастерівської з 31.07.2017 р.

Маршрут №1

– Санаторій “Україна” — Залізничний вокзал   – 3 одиниці;

– ЧЛФЗ “Аврора”— Річковий вокзал – 3 одиниці.

Маршрут №2 — без змін – 1 одиниця.

Маршрут №3 — без змін  – 2 одиниці.

Маршрут №4 — без змін  – 1 одиниця.

Маршрут №4А — без змін  – 1 одиниця.

Маршрут №7/7А:

– Тролейбусний парк — Санаторій “Україна”  – 15 одиниць

(на “Україну” по маршруту, з “України” по вул.Смілянській)

Маршрут №8 — перший рейс на “Руставі” по маршруту; з 9:20 “вул.Руставі—Пл. Слави” по вул.30-річчя Перемоги, вул.Смілянській, бул.Шевченка до пл.Слави і в зворотньому напрямку – 1 одиниця.

Маршрут №8Р — перший рейс по маршруту в “Аеропорт”, з 7:58 в депо — резерв диспетчера   – 1 одиниця.

Маршрут №10— 12 одиниць – кільцеві:

– 6 одиниць рух по вул.30-річчя Перемоги, вул.Сумгаїтській, вул.Одеській,

вул.Грушевського, бул.Шевченка, вул.Смілянській, вул.вул.30-річчя Перемоги (за годинниковою стрілкою);

– 6 одиниць по вул.Смілянській, бул.Шевченка, вул.Грушевського, вул.Одеській, вул.Сумгаїтській,  вул.30-річчя Перемоги, вул.Смілянській (проти годинникової стрілки).

Маршрут №12 — рейс за розкладом: вул.Руставі-Санаторій “Україна”, з 8:20 рух за маршрутом “пл.Слави — Аеропорт”  по бул.Шевченка, вул.Смілянській і в зворотньому напрямку вул.Смілянській  – 1 одиниця.

Маршрут №14 — без змін -1 одиниця.

Маршрут №50 — не працює.

Тоді як як маршрутні автобуси, які курсують бульваром Шевченка у напрямку площі 700-річчя (№№ 4,7,9,12, 20,22,25,27,28,29,30,31,36), на час перекриття  рухатимуться від вулиці Смілянської  до вул. В.Чорновола  вулицею Надпільною.

Читайте також: Кипить робота на черкаському мосту. Зранку в четвер працювало до 10 робітників.

У Черкасах затримали викрадачів людини

Звільнену жінку в тяжкому стані доставили до лікарні, де їй зробили операцію. В автомобілі затриманих виявили зброю, наркотичні засоби та приладдя, яке використовують домушники для проникнення до квартир.

Інформацію про те, що в місті Черкаси група осіб викрала 40-річну жінку, до поліції повідомили батьки потерпілої. Правоохоронці відразу відкрили кримінальне провадження та розпочали комплекс оперативних заходів, в результаті яких було встановлено коло осіб, які причетні до викрадення. Дві доби оперативники проводили заходи спрямовані на пошук зловмисників, і їх місцезнаходження було встановлено. Поліцейські з’ясували, що викрадачі знаходяться на території міста Черкаси та пересуваються на світлій іномарці. Також правоохоронці володіли інформацією, що зловмисники озброєні та можуть чинити опір при затриманні. Поліцейські розробили спецоперацію та затримали зловмисників силами  співробітників кримінальної поліції та бійців роти особливого призначення.

Звільнену жінку у вкрай важкому стані було доставлено до лікарні, де її було відразу прооперовано. Як з’ясувалося, зловмисники нанесли їй тілесні ушкодження. Зі слів лікарів у неї було зламано два ребра та пошкоджено легеню. На даний час її стан стабільний.

Затриманих чоловіків доставлено до Черкаського відділу поліції. Під час обшуку їх автомобіля виявлено гранату Ф-1 з запалом, пістолет, два магазини до автомата, кастет, балаклави, рації, відмички, близько 1 кілограма коноплі та декілька пакетів з амфетаміном. Затримані пояснити свої дії та походження виявлених заборонених предметів, відмовилися.

Слідчими Черкаського відділу поліції розслідується кримінальне провадження, відкрите за частиною 2 статті 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Крім того вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень за статтями 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів) Кримінального кодексу України. За місцем проживання затриманих проводиться ряд обшуків.

У Черкасах затримали ґвалтівника.

 

Київський суд визнав звільнення екс-голови правління законним

У середу, 26 липня, 150 черкаських енергетиків знову їздили до Києва. Там у Київському апеляційному господарському суді розглядали позов акціонера ПАТ «Черкасиобленерго», наближеного до екс-голови правління підприємства Світлани Кузьмінської Олега Гонтаря. Кузьмінська не полишає намірів визнати рішення зборів акціонерів – на яких новим головою правління обрали Олега Самчука, а її звільнили, – недійсними та поновитися на посаді.

Нагадаємо, Олег Гонтарь володіє лише мізерною часткою акцій товариства й акціонером став саме за каденції Світлани Кузьмінської.

Так, суд виніс постанову, якою скасував рішення Господарського суду Черкаської області про скасування рішення загальних зборів від 13 лютого 2017 року про звільнення Світлани Кузьмінської та обрання Олега Самчука виконувачем обов’язків голови правління. Прикметно, що участь у судовому засіданні цього разу взяли представники прокуратури міста Києва та Кабінету Міністрів України.

Енергетики радіють рішенню київського суду й сприймають його як перемогу. Проте, розуміють, що поки триває судова тяганина, розраховувати на остаточне завершення конфлікту не варто.

Читайте також: Представники екс-керівниці «Черкасиобленерго» намагаються знищити підприємств.