Кращі вчителі початкових класів Черкащини беруть участь у всеукраїнському експерименті

Вже з 1 вересня наступного року набуває чинності новий Державний стандарт початкової освіти і це перший крок у рамках впровадження Нової української школи, заявляють у профільному Міністерстві. Апробацію стандарту протягом 2017-2018 року здійснюватимуть на базі 100 пілотних шкіл України. До числа експериментаторів потрапили і черкащани, зокрема Черкаська гімназія №9, Смілянська школа №3, Золотоніська гімназія та золотоніська спеціалізована школа №2. Представники цих навчальних закладів прибули на тренінг до обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників.
Учасники тренінгу будуть створювати портфоліо, планувати тематичний день, вивчати оцінювання, організацію методичної роботи тощо. Після тренінгу вчителі проведуть навчання у своїх школах за каскадним принципом.
Акцент нового стандарту – це інтегроване навчання, дитиноцентризм та ігрові форми на уроках. У 2018 році 680 вчителів області візьмуть перші класи і будуть впроваджувати експериментальні технології.

 

Поле розбрату: ФК «Черкаський Дніпро» не мириться із керівництвом Центрального стадіону

Наступна гра запланована на 15 липня. Де зустінуться черкащани з кременчуцькою командою наразі невідомо. На офіційному сайті дріпрян вказано, що це буде білозірська арена «Зоря», так само готуються приймати гостей на Центральному стадіоні. Порозуміння поки що не знайшли.

Адміністрація стадіону стверджує, що керівництво футбольної команди поводиться досить дивно, спочатку пропонує меморандум про співпрацю, потім відмовляється від нього. Основна вимога «Черкаського Дніпра» – тренуватися 5 разів на тиждень. Дирекція КП заперечує, адже така інтенсивність знищить арену.

Поки адміністрація команди та стадіону пишуть один одному листи, вболівальники хвилюються, що більше не побачать якісної гри на місцевій арені. Адже «Черкаський Дніпро» переживає не найкращі часи через відсутність фінансування. Ймовірно, що конфлікт між організаціями лежить глибше. Адже власник клубу Володимир Лашкул відмовився його утримувати і хоче передати команду на баланс Центрального стадіону. Проте адміністрація закладу не підтримує таку пропозицію.

Юрій Ткаченко провів нараду з приводу незадовільних темпів ремонту мосту в Черкасах. В підсумку наступного дня кількість робітників збільшилася з 3 до 8…

В понеділок, 10 червня, голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко провів виїзну робочу нараду з приводу незадовільних темпів робіт з ремонту черкаського мосту. В нараді поки в якості гостей брали участь представники СБУ та прокуратури. А також були запрошені представники громадської ради при Службі автодоріг. Підсумок наради – наступного дня кількість робітників на мості збільшилася з 3 до 8…

Відео: Вадим Комаров

На черкаському мості елітний позашляховик з “крутими” номерами порушував правила в присутності поліції

Водій урядової автівки перевищував швидкість у зоні обмеження, здійснював обгін попри заборонні знаки та створював аварійні ситуації. Свідками нахабної поведінки водія стали сотні черкащан, які стояли в черзі, у тому числі і журналіст телекомпанії «Антена» Валерій Воротник. Про інцидент він написав на своїй сторінці у Фейсбуці, додав фото і відеоматеріали та звернувся до поліції з вимогою вжити заходів.

На площі біля ЦДЮТ черкащанин переспівав Мурата Насирова

Аматор виконав відомий хіт покійного російського виконавця – «Я это ты».  У виконанні вуличного виконавця прозвучав також «Романс» Носкова. Виступи чоловік супроводжував грою на саксофоні. Щоправда, черкащани не дуже активно підтримували творчість російських виконавців і лише зрідка фінансово підтримували ентузіаста.

У сквері «Юність» вуличний музикант грає заради миру та милосердя.  

Придніпровська СУБ готує житловий фонд до опалювального сезону

Підготовка житлового фонду до опалювального сезону є важливим питанням як для теплопостачальних організацій, так і для балансоутримувачів будинків. Одночасно із виконанням запланованих робіт із поточного ремонту мереж та конструктивних елементів будинків КП «Придніпровська СУБ» готує житловий фонд до осінньо-зимового періоду. Зокрема, працівники ремонтують покрівлі та водостічні системи, встановлюють скло на сходових клітинах, здійснюють дрібний ремонт вікон та дверей. Початком роботи з мережами є проведення гідравлічних випробувань, які здійснюються теплопостачальними організаціями.
Наразі працівники КП «ПСУБ» здійснюють гідропневматичне промивання мереж опалення з почерговим перекриттям секційних засувів.
До початку холодів комунальники планують також здійснити ремонтно-профілактичні роботи внутрішньобудинкових систем, перевірку та відновлення герметизації інженерних вводів, відновлення теплової ізоляції, заміну запірної арматури та інші заходи відповідно до „Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду”. Спільно з теплопостачальними організаціями працівниками підприємства проводяться роботи зі встановлення засобів обліку теплової енергії, адже одним із пріоритетних напрямків роботи в процесі підготовки до зими є впровадження енергоефективних заходів.

Придніпровська СУБ готує до літа житловий фонд. 

У центрі Черкас по-варварськи готуються вкладати плитку

Біля «Трапезної», яка нещодавно з᾽явилася у будівлі ОДА збираються облаштувати тротуар. За словами робітників, на місці колишнього квітника буде пішохідна алея і невелика клумба. На місце уже привезли інвентар. Нині екскаватор навантажив повний КАМАЗ землі, знищив клумбу і понівечив коріння дерев. Крім того, будівельники обмежили рух транспорту по вул. Лазарєва. Термін виконання робіт поки що невідомий. Дозвільні документи побачити не вдалося, оскільки Валерій Височин – директор  комунального підприємства «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності», яке, ймовірно, відповідає за виконання робіт, заявив, що він просто перехожий і не знає, хто замовник, після чого зник.

На вул. Гоголя прибрали паркан навколо новобудови. Рух транспорту відновлено.