У Черкаській мерії заслухали підприємців, не обійшлося без скандалу

Представники малого та середнього бізнесу прийшли на запрошення міської влади обговорити розміщення тимчасових споруд. Як відомо, саме кіоски не одноразово ставали каменем спотикання між підприємцями та владою. Спільне рішення вирішили напрацювати разом. Насамперед начальник відділу реклами та дизайну міського середовища Андрій Поліщук назвав слабкі місця в концепції розміщення тимчасових споруд, окреслив позицію міської влади та закликав підприємців до конструктиву.

Підприємців найбільше турбує продовження дії договорів на існуючі тимчасові споруди та мораторій на їх розміщення.

Конструктив закінчився, коли підприємець Світлана Лисак сказала, що протягом каденції мера Бондаренка у Черкасах з᾽явилося 700 нових тимчасових споруд. Нібито таку інформацію вона прочитала у «Депутатському віснику», який вийшов за підтримки секретаря міськради Радуцького, колишнього «укропівця» Зорі та його прихильників. Інформацію різко заперечив заступник міського голови Геннадій Шевченко.

Геннадій Шевченко намагався покинути залу, та коли емоції вщухли, присутні продовжили роботу. Як з᾽ясувалося інформація, озвучена пані Лисак не відповідає дійсності. Наразі загальна кількість тимчасових споруд на території міста нараховує 724 одиниці.

Біля Центрального ринку щоночі «ростуть» МАФи. 

До відома черкащан: порядок реєстрації речових прав на підставі судових рішень

Правову позицію надали в обласному Управлінні юстиції в Черкаській області. Як ідеться у повідомленні,  є особливі умови, коли реєстраційні дії на підставі судових рішень проводяться без подання відповідної заяви заявником, або за заявою. Державна реєстрація речових прав проводиться будь-яким державним реєстратором на території України. Детальніше – у сюжеті «Антени».

Нотаріусів штрафуватимуть за відмову реєстрації нерухомості. 

У Черкасах стартувало обговорення нового складу виконкому

У Черкаській міськраді почали обговорювати кандидатури до нового складу виконкому, зокрема визначали, які люди повинні входити до складу та чим вони повинні займатися. Представники політичних сил та громадських організацій висунули своїх кандидатів. Серед основних критеріїв до персоналій: професіоналізм, патріотизм і бажання розбудовувати місто. Детальніше – у сюжеті «Антени».

Анатолій Бондаренко запропонував скоротити кількість членів виконкому і заступників мера. 

«Черкасиводоканал» запустив пропозицію адресної доставки питної доочищеної води у тарі споживача

Враховуючи збільшення попиту на доочищену артезіанську питну воду серед населення міста , комунальне підприємство «Черкасиводоканал» йде на зустріч своїм клієнтам, тому запустило нову пропозицію – адресна доставка питної доочищеної води у тарі споживача. Для якісного виконання цієї опції, «водоканал» нещодавно закупив пневматичну лінію розливу EcotronicWFC 110-H, потужність якої складає 120 бутлів на годину.

Варто зазначити, що кожна партія води на місці проходить лабораторний контроль за хімічними та біологічними показниками, тож, фактично, кожен бутель води захищений контролем якості.

Загалом шлях води починається зі свердловини глибиною 60 метрів, після чого її очищають від заліза та сірководню без використання жодних хімічних реагентів та дезінфікується за допомогою ультрафіолету, тож на виході клієнт отримує абсолютно безпечну та комфортну для людського організму воду.

До слова, система доочищення води абсолютно автоматизована, тож процес очистки води відбувається без втручання людини.

Зважаючи на те, що тара для води багаторазового використання, тому її якісне очищення має бути невід’ємною частиною виробництва та розливу питної води. До цього етапу співробітники підприємтсва підходять з особливою увагою.

На території зони видобутку води розташований резервуар, об’ємом 4000 кубічних метрів, куди артезіанська вода потрапляє одразу з надр землі, потім певний час відстоюється та одразу транспортується на підприємство, де і відбувається її доочищення. Тож саме таким чином скорочується шлях вже повністю очищеної води до покупця.

Якістю продукту та сервісом «водоканалу» задоволені і великі клієнти, як от фармацевтична корпорація «Юрія-Фарм». На підприємство доставляється майже щодня в середньому 30 бутлів води.

Черкащани вже користуються пропозицією адресної доставки та щомісяця замовляють більш ніж 11 тисяч літрів артезіанської питної доочищеної води.

Замовити послугу доставки доочищеної води води можна за телефоном, що вказаний на сайті підприємства.

Читайте також: З Дніпра до чашки: процес очищення черкаської питної води

Анатолій Бондаренко запропонував скоротити кількість членів виконкому і заступників мера

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко запевнив, що новий склад виконавчого комітету буде обиратись за абсолютно прозорою процедурою.

Також мер додав, що він готовий піти на скорочення складу майбутнього виконкому та числа заступників міського голови. За його словами, ці кроки допоможуть зекономити кошти міського бюджету.

Читайте також: Юрій Тренкін прокоментував публікацію в “Депутатському віснику”

Юрій Тренкін прокоментував публікацію в “Депутатському віснику”

Депутат міськради Юрій Тренкін прокоментував матеріал, який був опублікований – в профінансованій іншим депутатом міської ради Русланом Зорею – газеті «Депутатський вісник». Зокрема йшлося про скандальне голосування по забудові набережної на Митниці.

Читайте також: Секретар міськради не залишає ідею розпустити виконком

До Черкас завітала делегація з представників провідних друкованих та електронних ЗМІ Йорданії

В рамках двосторонньої Угоди про встановлення дружніх відносин та співпраці, який був підписаний ще 16 вересня 2011 року, до Черкас з візитом прибула делегація з Йорданії. У складі делегації були присутні представники провідних друкованих та електронних ЗМІ Йорданії а також Надзвичайний та Повноважний Посол України в Йорданії Сергій Пасько.

Сторони обговорили питання подальшої активізації двостороннього співробітництва та обмінялись досвідом у сферах туризму, енергетики, культури та здоров’я.

До слова стародавнє йорданське місто Мадаба являється місто-побратимом Черкас. І невдовзі одну з міських вулиць назвуть на честь Тараса Шевченка, в знак поваги до нашої країни та Черкащини зокрема.

Читайте також: Депутати не змогли подолати вето мера