Станом на теперішній час на Черкащині від негоди залишається найбільш постраждалим Золотоніський район. За добу не вдалося відновити електропостачання в 51 населеному пункті.
Негода розпочалася ввечері в суботу, 1 липня та тривала кілька годин. У Золотоноші та селах району понівечені дахи будинків, обірвані електричні дроти, зламані електроопори. Численні пошкодження мають високовольтні лінії – розірвані дроти та повалені електроопори.
На терміналі “Нібулон” в СМПТ Пальміра сильний торнадо звалив та переніс на відстань у кілька сот метрів одне з металевих зерносховищ вагою понад 118 тон. Купа металу перегородила залізничні колії дороги Гребінка-ст.Шевченка та на кілька годин зупинила рух залізничного транспорту.
Автошляхи Золотоніського району були заблоковані поваленими деревами та електродротами. Рух у районі відновлено лише вранці 2 липня.
Протягом доби спостерігалися перебої в роботі мобільного зв’язку, не працювали торгівельні об’єкти. Частина автозаправних станцій на трасі Н-16 працювали завдяки власним генераторам.
“Антена” готує серію розширених репортажів про природний катаклізм на Золотоніщині, там продовжує працювати наша знімальна група.

Відео:

Буревй переніс 120-тонний металевий елеватор “Нібулону” на 200 метрів і перекрив ним залізницю

В результаті потужного буревію були відключені 1734 трансформаторні підстанції, через що без енергопостачання залишилися 181 населений пункт області

 

Фоторепортаж: Наслідки буревію 01 липня 2017 р. в Золотоніському районі на Черкащині

При використанні фото та відео “Антени” ©  гіперпосилання на джерело є обов’язковим!

 

Від antenna