У Черкасах викрили чергову нарколабораторію

Нарколабораторію організували двоє 28 та 29-річних жителів Черкас. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 307 КК України. Триває досудове розслідування.

До працівників поліції надійшла оперативна інформація, що на території Черкаського району невідомі особи організували виготовлення та збут наркотичних засобів. Під час проведення слідчо-розшукових дій інформація знайшла своє підтвердження.

Як з’ясувалося, двоє жителів Черкас, організували в орендованому будинку в одному із сіл Черкаського району нарколабораторію по виготовленню амфетаміну.

Правоохоронці провели ряд санкціонованих обшуків в їх домоволодіннях. Під час яких в орендованому будинку зловмисників, було виявлено спеціальне приладдя для виготовлення амфетаміну, хімічні речовини для виготовлення наркотиків та відходи від виготовленої речовини. Також виявлено близько 100 грамів речовини білого кольору, схожої на амфетамін та марихуану розфасовану в пакетики. В іншого фігуранта кримінального правопорушення в гаражному приміщені в Черкасах, вилучено наркоречовину рослинного походження та частину прекурсорів.

Вилучені речові докази направлені на дослідження. За даним фактом Черкаським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Читайте також: Черкащани можуть захистити нерухомість від рейдерських захоплень.