У Черкасах затримали групу наркодилерів

В ході проведення ряду оперативно-розшукових заходів, поліцейські встановили організатора, який створив розгалужену та злагоджену систему розповсюдження наркотичних засобів групою осіб, з чітко розподіленими обов’язками та функціями. Зловмисники налагодили канал постачання наркотиків та прекурсорів з Дніпропетровщини та реалізовували їх на Черкащині.

Організатором виявився 40 – річний житель Дніпропетровської області, який діяв спільно з 47-річним жителем Черкаської області та двома земляками 21 та 44 років.

Під час документування протиправної діяльності групи осіб, черкаські правоохоронці провели ряд санкціонованих обшуків за місцем проживання підозрюваних на території Дніпропетровської та Черкаської областей. Під час яких виявлено та вилучено 178 подвійних, спаяних між собою ампул, заповнених опієм екстракційним та ангідридом оцтової кислоти, спеціальне обладнання, а саме пластикові та скляні колби з залишками опію екстракційного та ангідриду оцтової кислоти, амфетамін та марихуану.  Сума вилучених наркотичних засобів становить близько 300 тисяч гривень. Крім цього вилучено банківські картки, на які надходили грошові кошти, отримані від незаконної діяльності.

За даним фактом слідчим управлінням ГУНП в Черкаській області зловмисникам оголошено про підозру у вчинені кримінальних правопорушень згідно частини 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів групою осіб) Кримінального кодексу України. Зловмисників затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. За такий промисел наркоділкам загрожує до восьми років позбавлення волі.

У Черкасах затримали викрадачів людини.