У Черкасах підбили підсумки роботи ГУ Пенсійного фонду України в Черкаській області за минулий рік

Підсумки роботи головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області у 2018 році та основні пріоритети діяльності на 2019 рік обговорили 28 січня під час засідання колегії.

У роботі колегії взяли участь заступник Голови правління Фонду Владислав Машкін та голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Вельбівець.

Начальник головного управління Світлана Зінник поінформувала про результати оптимізації структури та функціональних процесів в органах Фонду області та виконання завдань Пенсійного фонду України щодо стабільного фінансування та своєчасної виплати пенсії понад 410 тис. пенсіонерів області. Загальна сума видатків на пенсійні та інші заплановані виплати в 2018 році становила 11 329,4 млн грн, що на 20 % більше порівняно з минулим роком.

Мобілізація коштів до бюджету Фонду була одним із пріоритетних напрямів у роботі Фонду. Планові показники 2018 року з надходження коштів, адміністрування яких здійснюють органи Фонду, виконано на 118,9 %, зібрано 58,9 млн гривень. Понад план надійшло 9,4 млн грн.

Взаємодія в питаннях легалізації зайнятості з органами Державної фіскальної служби України, Державної служби України з питань праці, органами місцевого самоврядування, соціальними партнерами та висвітлення роботи у засобах масової інформації є постійними та результатативними. На Черкащині в 2018 році легалізовано понад 13 тис. робочих місць.

Світлана Зінник повідомила, що зроблено головним управлінням для поліпшення якості обслуговування громадян у регіоні. Протягом минулого року створено 16 додаткових віддалених робочих місць для надання пенсійних послуг, загальну їх кількість збільшено на 43%. Фахівці Фонду постійно інформують про можливість дистанційних методів обслуговування, переваги користування веб-порталом електронних послуг та нові сервіси Пенсійного фонду, у результаті чого кількість користувачів веб-порталом збільшилася на 59 %. В області зареєстровано 19 555 громадян для отримання послуги смс-інформування, вживається комплекс заходів щодо забезпечення безперешкодного архітектурного та інформаційного середовища для осіб із інвалідністю та інших мало мобільних груп населення. Забезпечено розміщення інформаційних табличок із дубльованим рельєфно-крапковим шрифтом Брайля.

Заступник Голови правління Владислав Машкін зазначив, що пріоритетними завданнями Фонду у 2019 році залишатиметься наповнення бюджету Фонду, робота з боржниками, легалізація зайнятості, покращення якості обслуговування громадян, подальший розвиток та впровадження в операційні процеси Фонду інформаційних технологій.

Дивіться також: Черкаські пенсійники підвели підсумки першого півріччя