5 березня рятувальники завітали до загальноосвітньої школи №2 села Червона Слобода

5 березня фахівці Черкаського міськрайонного відділу УДСНС області в рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» завітали до загальноосвітньої школи №2 села Червона Слобода Черкаського району.

Урок складався з двох частин: теоретичної, де діти дізнавались про правила безпечної життєдіяльності, та практичної частини, під час якої школярам демонстрували техніку та спорядження різних підрозділів ДСНС. Спочатку фахівці ДСНС у формі виступу розповіли школярам як поводити себе в різних видах надзвичайної ситуації, а саме під час пожежі, правила поведінки під час перебування у лісових масивах та водоймах.

Окремо рятувальники звернули увагу учнів на дотриманні заходів безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів та попередження пожеж в екосистемах. На завершення теоретичної частини діти подивились мультфільм “Фокс і Трот поспішають на допомогу” про правила безпечної поведінки у побуті.

Вже на шкільному подвір’ї працівники Служби порятунку продемонстрували, як за допомогою спеціальної техніки та обладнання рятують людські життя. В ході акції школярі із задоволенням приміряли на себе бойовий одяг вогнеборців, адже не кожен день є можливість вдягнути на себе справжнє бойове спорядження пожежного. Наостанок всі учасники акції отримали від рятувальника-посіпаки календарики та прапорці із логотипом ДСНС.

Дивіться також: На Черкащині сталася смертельна ДТП