У Смілі відбувся рейд з метою виявлення підприємців, котрі не стали дотримуватись карантинних заходів

У Смілі відбувся рейд з метою виявлення підприємців, котрі не стали дотримуватись карантинних заходів і виконувати наполегливі рекомендації Уряду обмежити, а в деяких сферах навіть призупинити діяльність на час карантину.

Одразу три групи, в кожній з яких працювали представники органів місцевого самоврядування, екологічної інспекції та правоохоронці, інспектували різні мікрорайони Сміли.

Переважна частина промислових магазинів до цього часу вже встигли зачинитися, частина ж працювали. Аргументували свої дії працівники торгівельної сфери по-різному.

Проте були й доволі категоричні підприємці.

Та все ж таки навівши переконливі аргументи, учасники рейду у всіх незаконослухняних підприємців Cміли відібрали письмове зобов’язання виконати закон України «Про захист населення від інфекційних хвороб», а також Постанову кабміну і Розпорядження міського голови про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19. Нині правоохоронці також обмежились лише роз’яснювальною роботою. Проте якщо підприємці все ж таки нехтуватимуть дотриманням чинного законодавства, на них чекає адміністративне покарання в розмірі від тисячі неоподатковуваних мінімумів громадян. В грошовому еквіваленті штрафи сягатимуть від 17 до 34-х тисяч гривень.