Зі спуску №13 на вулиці Береговій у Дніпро зливаються стоки. Проте наразі вони візуально чисті і без запаху

Інформація про “жахливе забруднення” стічними водами, що витікають у Дніпро в районі вул. Берегової (Рафінадний завод), поширена екологічною інспекцією, наразі не підтвердилася. Журналісти телеканалу одразу після відповідної публікації у соцмережі виїхали на місце і побачили, що через старий зливовий колектор витікає візуально чиста вода в незначних обсягах, без запаху та кольору, ймовірно, дощового походження.

Старі очисні споруди міста, які працювали до середини 70х, розташовані на вул. Пацаєва. Ці зливові колектори раніше використовувалися для скидів умовно чистої води з очисних.

Останнім часом щовесни маємо аварії на напорних колекторах – міському, азотівському. І кожного разу при аваріях скид відбувався або в цей, або в сусідні колектори. Найбільший скид приблизно в 2001 році був біля “Спортохоти”. Тоді ціла ріка бруду текла в Дніпро. Тисячі кубів на годину.

Нагадаємо, перший заступник начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу Сергій Поліщук звинуватив міську владу в бездіяльності, вимагаючи термінового спорудження на цьому місці очисних вартістю 20 млн грн.

Дивіться також: В РАЙОНІ ЧЕРКАС В ДНІПРО ВИЛИВАЄТЬСЯ КАНАЛІЗАЦІЯ