СБУ підозрює директора держпідприємства Національної академії аграрних наук у мільйонних зловживаннях

Служба безпеки України викрила масштабні зловживання директора державного підприємства з Черкас, що входить до Національної академії аграрних наук та є об’єктом критичної інфраструктури.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець налагодив продаж зернових культур поза товарною біржею. Він реалізовував комерсантам сільськогосподарську продукцію одразу після збору врожаю з полів за заниженою вартістю. Правоохоронці задокументували, що протягом 2017-2018 років директор держпідприємства уклав низку незаконних договорів на реалізацію понад 5 тисяч тонн зернових культур чотирьом приватним підприємствам.

Через дії посадовця економічним інтересам держави завдано шкоди на загальну суму понад 1,2 мільйона гривень. У межах розпочатого кримінального провадження посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою та службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Викриття правопорушника проводилося спільно з Нацполіцією під процесуальним керівництвом прокуратури Черкаської області.