11-річну дитину з COVID-19 перевели з Канівської ЦРЛ у Черкаську інфекційну лікарню – заступник головного лікаря Канівської ЦРЛ Сергій Назаренко

“Близько 10.00 надійшов дзвінок із лабораторного центру про наявність 4-ьох позитивних випадків ПЛР. 1 хворий (дитина) стаціонарний та 3 амбулаторних. Стаціонарний випадок: дитина 11 років, яка перебувала на лікуванні в окремому боксі інфекційного відділення з пневмонією, як на вид звичайною, типовою. Одразу виконаний експрес-тест на коронавірус, який показав негативний результат. Відібрані мазки та висновок ПЛР – позитивний результат. Батьки здорові, якихось контактів із хворими на коронавірус не було, за кордоном не перебували”, – написав Сергій Назаренко.

Про це повідомляє «Kanos» із посиланням на інформацію заступника головного лікаря Канівської ЦРЛ Сергія Назаренка.

Контактні особи встановлюються та будуть обстежені (включно з персоналом інфекційного відділення). Дитина нетяжка та йшла на поправку. Після позитивного висновку ПЛР переведена в Черкаську міську інфекційну лікарню. Наразі проведена повна обробка інфекційного відділення.

Щодо амбулаторних хворих, то всі 3 з мінімальними проявами ГРВІ, 2 з них повернулись з-за кордону, 1 за межі області не виїжджала.

З огляду на ці випадки хочу застерегти, що не все вкладається в повну клініку коронавірусної інфекції (приїхав з-за кордону або контактний, висока температура тощо). Прояви застуди можуть маскувати коронавірусну інфекцію», – зауважив Сергій Назаренко.