У Леськах упіймали браконьєра з тридцятьма двома лящами

24.04.2020 року близько 04:00 під час патрулювання прибережної території Кременчуцького водосховища в адміністративних межах с. Леськи Черкаського району спеціалістами Держекоінспекції Центрального округу спільно з поліцейськими водного патруля РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області та УПД ГУНП у Черкаській області виявлено невідому особу, яка займалася незаконним виловом живих біоресурсів за допомогою мисинових сіток в кількості 2 штук.

В ході поверхового огляду було виявлено мішки із свіжою виловленою рибою в сітках. Під час встановлення обставин особою виявився місцевий житель с. Леськи, Черкаського району. На місце події викликано слідчо-оперативну групу Черкаського районного відділу поліції ГУНП в Черкаській області, де в ході огляду місця події вилучено сітки в кількості 2 шт. (розміром вічка 60х60 мм, 70х70 мм), та рибу видів: лящ – 32 шт.; карась – 3 шт. Сума збитків завдана державі склала 5491 грн.. На порушника складено адміністративний протокол за ч.4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Риба здана під реалізацію до рибоприймального пункту, після чого гроші перераховуються до державного бюджету. Питання реалізації риби не входить до компетенції Держекоінспекції.

Вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).