СБУ підозрює голову Смілянської міської ради у службовому підробленні рішень сесії

Служба безпеки України підозрює голову Смілянської міської ради у зловживанні впливом під час проведення позачергової сесії.

Оперативники встановили, що у жовтні 2018 року посадовець 3-ї категорії органів місцевого самоврядування скликав позачергову сесію. Лобіюючи власні інтереси, він повідомив лише частину депутатського складу. Внаслідок чого на сесії були присутні лише 16 депутатів із обов’язкових 19, що зашкодило відсутнім депутатам проголосувати. За підсумками проведення сесії було прийнято рішення про визначення надавачем енергопослуг лише одне із підприємств області. Наразі стосовно цієї структури відкрито низку кримінальних проваджень за фактом розкрадання державних коштів.

За попередньою версією слідства, саме діяльність цього підрядника призводила до щорічних системних проблем із забезпеченням теплопостачання у Смілі.

Крім цього, з порушенням регламенту на сесії було розглянуто низку питань щодо розподілу бюджетних коштів та земельних відносин. Під час слідчих дій встановлено, що посадовець підробив чимало підписів відсутніх депутатів на позачерговій сесії Смілянської міської ради, прийнявши рішення нібито одностайно.

Наразі у межах кримінального провадження посадовцю повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 351 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Викриття правопорушника проводилося спільно з Нацполіцією під процесуальним керівництвом прокуратури Черкаської області.

Пресслужба УСБУ у Черкаській області