28 квітня під стінами Смілянського міського виконавчого комітету зібрались приватні підприємці, що займаються торгівлею на Центральному та Шевченківському ринках у Смілі. Вони сформулювали лист до міського голови, де поставили свої підписи.

Так  підприємці наполегливо просять відкрити всі види ринків у Смілі і, з свого боку, гарантують дотримання всіх вимог карантину. Твердять, вони народ дуже важкий на підйом, але ж спільна біда їх швидко згуртувала.

Приватні підприємці в один голос запевняють, доведені до відчаю. Грошей не залишилось не на що. Твердять: терпіли довго, далі  — вже не можуть. Про це намагались докричатись до керівництва міста.

Поспілкуватись із підприємцями, яких на площі ставало все більше, вийшли і секретар міської ради, і міський голова.

У результаті діалогу міський голова запросив підприємців обох смілянських базарів створити ініціативну групу, з якою він буде підтримувати зв’язок. Олексій Цибко запевнив: завтра рішення щодо діяльності ринків буде прийняте.

Підприємці під своїм зверненням зібрали більше двохсот підписів. І твердять, це ще не межа. Просто не всі змогли сьогодні добратись в центр. Запевняють: у вирішенні питання відкриття ринків будуть іти до кінця, потрібно шукати якийсь компроміс.

Поліція, що була присутня під час зібрання людей, лише попередила про дотримання дистанції та поцікавилась метою  зібрання.

Від editor