мак, конопля,

Поліцейські Лисянщини виявили посів рослин маку та конопель, який було приховано поміж інших рослинних культур

До працівників Лисянського відділення поліції надійшла оперативна інформація про те, що жителі в одному із сіл району вирощують рослини коноплі та маку. Під час перевірки інформація підтвердилася.

Під час санкціонованого обшуку на території їх приватного домоволодіння, на городі, поліцейські виявили посів рослин коноплі та маку. Щоб приховати посів чоловік та жінка висадили їх поміж кукурудзи.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Черкаській області.

За рослинами ретельно доглядали – вони були прополоті та регулярно поливалися. Загалом поліцейські нарахували 39 кущів коноплі та 30 кущів маку.

Крім того, в домоволодінні господарів виявktyj висушену, подрібнену та готову до вживання коноплю.

Речові докази вилучено. За вказаним фактом Лисянським відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за статтею 309(Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України, вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею 310 (Посів або вирощування снодійного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.