Максим Шадловський

За депутата Черкаської міськради Максима Шадловського, якого звинувачують в організації замаху на життя Юрія Ботнара, внесено заставу і він повернувся додому

За інформацією джерел Антени, при винесенні ухвали стосовно застави для депутата Максима Шадловського суд врахував те, що він пішов на співпрацю зі слідством за умови, що на час слідства його не посадять до СІЗО. Таку можливість передбачає законодавство України – суд в принципі може визначати альтернативу арешту за злочин, пов’язаний із насильством або загрозою життю людини, тільки в крайніх випадках – зокрема, в разі визнання провини і співпраці зі слідством.

Крім того, в разі надання фактичних даних за фактами корупції в Черкаській міській раді, прокурор пообіцяв йому зменшити термін з відбуванням у медичному закладі, відповідно до ст. 92-93 КК України, оскільки депутат має проблеми зі здоров’ям.

Також суд врахував і те, що у підозрюваного є неповнолітня дитина.

Отже, застава в розмірі 630 тис. грн була внесена за Максима Шадловського, і він повернувся до Черкас.

Джерела також повідомили Антені цікаві подробиці: Юрій Ботнар перебував тривалий час під спостереженням з боку правоохоронців, що «мріяли» взяти його на хабарі. Однак результат виявився дещо неочікуваним: їм стало відомо про конфліктну ситуацію з депутатом міськради і колишнім співробітником департаменту освіти міськвиконкому Максимом Шадловським. Далі головним чинником розкриття злочину стали санкціоновані судом прослуховування і стеження вже за депутатом.

До речі, слідство переконане, що має беззаперечні докази провини депутата. Тому угода зі слідством є очікуваною і єдиною можливістю уникнути йому суворого покарання, передбаченого законодавством — тюремного ув’язнення на термін до 15 років.

Як ми раніше повідомляли, 16 липня міський голова Черкас Анатолій Бондаренко повідомив про зникнення свого заступника Юрія Ботнара. Того ж дня СБУ разом із ДБР під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора України затримали Максима Шадловського після отримання ним звіту від підставного кілера та оплати його послуг готівкою. У той самий вечір Ботнар «воскрес», а в понеділок, 20 липня, дав розгорнуту пресконференцію, на якій повідомив деякі  подробиці замаху на його життя та назвав прізвища кількох причетних, на його думку, до замаху людей.