МСК «Дніпро» проходить атестацію для участі у всеукраїнських змаганнях з футболу

У 2018-ому році в Черкасах створили муніципальний спортивний клуб «Дніпро». Тоді розпочинали з однієї футбольної команди. Нині ж він об’єднав гравців із волейболу (жіноча збірна), футзалу та регбі. Загалом у складі клубу 120 спортсменів віком від 18 до 23 років. З ними працюють десять тренерів.

Міський голова Анатолій Бондаренко побував на Центральному стадіоні, де тренуються представники клубу, та взяв участь у спільній із футболістами фотосесії для друкованої презентації. Принагідно обговорив перспективи розвитку МСК «Дніпро». – Насамперед ми створювали цей клуб, аби дати шанс випускникам місцевих спортивних шкіл продовжити свою професійну спортивну кар’єру, захищати честь рідного міста на чемпіонатах різного рівня. У нас для цього є гарна тренувальна база, кваліфіковані тренери, – говорить Анатолій Васильович.

– За ці два роки функціонування спортивного клубу з міського бюджету ми спрямували близько 1,5 млн грн. Ми й далі враховуватимемо потреби команд, аби розвивати клуб та підніматися в турнірних таблицях.

Як розповів директор комунального підприємства МСК «Дніпро» Юрій Гончаров, юнацька футбольна команда розпочинала змагатися в чемпіонаті України U-19 у Першій лізі. Зараз спортсмени завершують участь у всеукраїнських змаганнях серед аматорів та готуватимуться до чемпіонату України серед команд Другої ліги.

У Першій лізі змагаються й жіночі волейбальна та футзальна команда, готують до змагань у цій категорії регбійна команда. Волейбольна команда вийшла у Вищу лігу чемпіонату України.

– У нас був спільний проект із КДЮСШ-1 – це футзальна команда, готуємо гравців до участі в чемпіонаті України Другої ліги серед молоді U-19, – розповів Юрій Гончаров. – Загалом наші спортсмени – перспективні, тренери, які займаються із ними, – кваліфіковані. Це ще й відповідальні та енергійні люди, які діляться своїм ентузіазмом.

Нагадаємо, нещодавно міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та Юрій Гончаров взяли участь у засіданні комітету УАФ з атестації футбольних клубів. Нині МСК «Дніпро» проходить атестацію для участі у всеукраїнських змаганнях з футболу серед команд Другої ліги сезону 2020/2021 р.р. Про рішення комітету стане відомо незабаром.