Північний апеляційний суд відмовив громадській організації «Захист прав обманутих споживачів» у скасуванні рішень черкаського виконкому по конкурсу на управління та визнанні недійсними низки договорів про надання послуги.

Про це йдеться у рішенні суду.

– Цей завідомо провальний позов подали заради інформаційного шуму, – говорить адвокат групи управлінських компаній “Нова якість” Максим Підгорний. – ГО наголошувала, що позов подано фактично в інтересах споживачів – співвласників багатоквартирних будинків. Та колегія суддів звертає увагу: право на судовий захист не є абсолютним. Законодавцем встановлені випадки, в яких коло осіб є обмеженим. У конкретно цьому – це співвласники, а не громадська організація, що навіть не є стороною договору.

– Окрім того немає норми, яка б встановлювала право громадського об’єднання на звернення з позовом до господарського суду щодо визнання недійсними договорів, сторонами яких не є ані сама ГО, ані її члени. І позивач про це знав. Тому фактично десятки тисяч судового збору на ці процеси були витрачені лише задля інформаційного шуму, – додає Максим Підгорний. – Висновок чергового судового рішення: ГО “Захист прав обманутих споживачів” веде боротьбу з вітряками. Та вона має кілька очевидних вигод: інформаційний шум та політичний піар. Так простіше задурити голову пересічній людині.

Це рішення Північного апеляційного суду вже набуло законної сили.

За інформацією пресслужби управителя “Нова якість”.

Від editor