Два дні відлиги, а з п’ятниці — значне похолодання

Південний циклон, який вчора сипав снігом, в окремих районах разом із дощем, сьогодні вже перебуває над східними кордонами України. На Черкащині за добу 1 – ніч 2 лютого випало від 11 до 19 мм, або 30-50% місячної норми, що відповідає критерію небезпечного метеорологічного явища І рівня небезпечності. Висота снігу зросла до 25-29 см, у Чигирині найменше внаслідок випадіння дощу — 13 см.

Наразі наш регіон опинився у прохолодній (тиловій) циклону, опади припинилися і дещо похолодало.

3-4 лютого Черкащина перебуватиме у теплому секторі циклону, який буде переміщуватися із Західної Європи на Білорусію. Прогнозується невеликий дощ, місцями тумани та поступове підвищення температури повітря від 2-4º морозу до 4-6º тепла.

Із п’ятниці в тиловій частині циклону розпочнеться більш суттєве зниження температури до -12 -14º. Суттєвих опадів не чекаємо.

Нетривала відлига призведе до танення снігу, накопичення талих вод в понижених формах рельєфу окремих, на вулицях. Рух пішоходів та транспорту ускладнюватиметься талими водами. У період відлиги існує небезпека сповзання великих мас снігу з дахів будинків та падіння бурульок.