Сміла виграла грант на експертний супровід стратегії розвитку міста

Смілянська міська територіальна громада серед 4-х переможців у конкурсі на експертний супровід розробки стратегії економічного розвитку територіальної громади, повідомили на сайті Смілянської міської ради. Проводився він у рамках проекту «Ефективна громада» Київською школою державного управління ім. Сергія Нижного.

Впродовж березня приймалися заявки від територіальних громад, які бажали взяти участь. Їх було подано 89-ть. Черкаська область була найактивнішою — 16 територіальних громад подали заявки. Спочатку переможця планували обрати одно, а в результаті вирішили 4-м громадам надати фаховий супровід і фінансування. Оголосили переможців в приміщенні Українського інституту майбутнього.

Дали шанс члени комісії одній громаді бути обраною і за теорією вірогідності, тобто жеребкуванням. І тут вже пощастило Смілянській територіальній громаді.

Адміністративне формування об’єднаних громад в Україні відбулось, тепер важливим етапом є набуття економічної спроможності, зазначили під час прямого ефіру члени комісії. В цьому тепер і хочуть допомогти переможця конкурсу. Бюджет витрат на одного переможця складає 250 тис. грн.

Всі громади-переможці тепер чекають на підписання Меморандумів про співпрацю та початок роботи.