Пляжний сезон: комунальні пляжі — в порядку, на «Рів’єрі», «Сан-сіті» та «Живчику» купатися заборонено

Три комунальні пляжі, які підпорядковуються КП «Дирекція парків», з 1 червня будуть готові приймати відвідувачів. Тут проведені обстеження річкового дна, взяті проби піску і води. На «Соснівському», «Казбетському» та «Митницькому» створені усі умови для комфортного відпочинку. Вони обладнані парасольками, перголами, роздягальнями, душами, сміттєвими урнами.

На усіх трьох пляжах, підпорядкованих «Дирекції парків», працюватимуть стаціонарні зручні вбиральні (на «Соснівському» – цьогоріч вперше). Крім того, на «Митницькому» пляжі обладнали спеціальний спуск для людей з інвалідністю. На ще одному, новому комунальному пляжі «Дахнівський», поки що ведуться роботи із реконструкції та облаштування.


Крім комфорту, ще й безпека – відмінна риса комунальних пляжів. З початку пляжного сезону на «Соснівському», «Казбетському» та «Митницькому» працюватимуть рятувальні пости, на яких чергуватимуть по 2-3 рятувальники (в залежності від величини території).


З приватних зон відпочинку біля води, які обстежила комісія, найкраща ситуація – на «Бочці». Тут також подбали про зручності для відпочивальників. З початку сезону пообіцяли найняти рятувальника, який би слідкував за безпекою на воді, а також здати проби води і піску. На решті приватних територій біля води: «Рів`єрі», «Сан-сіті» та «Живчику», власники не подбали ані про комфорт, ані про безпеку відпочивальників. Тож тут мають бути встановлені таблички «Купатися заборонено».

фото – Громадське Черкаси