черкасиобленерго

За результатами 2020 року ПАТ «Черкасиобленерго» сплатило до державного бюджету частину чистого прибутку у розмірі 2,8 млн грн

За результатами діяльності 2020 року ПАТ «Черкасиобленерго» було отримано прибутку у розмірі майже 12,5 млн грн.

На виконання Закону України № 185 – V «Про управління об’єктами державної власності» Товариства, в статутному капіталі яких є частка держави, при наявності прибутку, зобов’язані сплачувати дивіденди або частину чистого прибутку до держави за результатами звітного року. Відтак у червні 2021 року до держбюджету було сплачено суму у розмірі 2,8 млн грн.

– Цей платіж платиться підприємствами, якими володіє держава. 46% акцій ПАТ «Черкасиобленерго» належить державі, тому цей платіж, згідно чинного законодавства прирівнюється до обов’язкового, тому ми зобов’язані його сплачувати щорічно, за результатами фінансової звітності у разі наявності прибутку. Колектив Товариства із гордістю долучається до державної фінансової політики, яка сприяє наповненню державного бюджету. Дуже приємно, що завдяки ефективній роботі нашого Товариства та кожного працівника зокрема, вдається дбати не лише про розвиток Черкащини, а й України в цілому, — зазначила головний бухгалтер ПАТ «Черкасиобленерго» Світлана Кульбашна.

За результатами діяльності 2019 року Товариством у державу було сплачено частину чистого прибутку на суму у розмірі 3,7 млн грн., а у 2018 році – 1,4 млн грн.

джерело