Ірина Волощенко. директорка Черкаської міської реабілітаційно-оздоровчої поліклініки "Астра"

Директорка медичного центру “Астра” Ірина Волощенко, відповіла на закиди депутата Карася, порівнявши його з папугою з відомої цитати Черчилля

“Коли орли мовчать, базікають папуги” – цю цитату Вінстона Черчилля навела відомий черкаський лікар, директорка Черкаської міської реабілітаційно-оздоровчої поліклініки “Астра” Ірина Волощенко, відповівши на не коректні закиди з боку депутата Черкаської міськради Павла Карася, що прозвучали на сесії ЧМР, що відбулася 29 липня.

Відповідь Ірина Волощенко надала у вигляді звернення до депутатів Черкаської міської ради.

Зокрема, пані Ірина пише:

Дозволю собі прокоментувати виступ «адекватного» пана Карася на сесії міської ради 29.07.2021р.

Щодо моєї особи. Так, я дійсно вже маю певний вік, який ніколи не приховувала і який дозволяє мені перебувати на заслуженому відпочинку. Мені 73 роки. Але мій стан здоров’я, професійний досвід та покликання служити людям дозволяє мені виконувати обов’язки директора медичного закладу.Звинувачення мене в бездіяльності та непрофесійності свідчить в першу чергу, про некомпетентність та необізнаність самого пана Карася в ситуації, що склалась на сьогодні в системі охорони здоров’я всієї країни та, зокрема, в закладах охорони здоров’я нашого міста.

Щодо фізіотерапії, про яку пан Карась «чує вперше», то це взагалі незрозуміла заява від людини, що має медичну освіту та фах лікаря- хірурга. А варто було б «бути в темі». Хоча наш шановний депутат не захотів присвятити себе цій професії та вже багато років не має ніякого відношення до медичної галузі.Під час моєї «бездіяльності», зокрема упродовж останніх трьох років, в «Астрі» закуповується медичне обладнання, робляться ремонти, проліковано 540 воїнів АТО, щорічно надається допомога дітям-інвалідам з ДЦП в кількості до 150 осіб, людям, які перенесли інфаркти, інсульти, травми голови, хребта, кінцівок. Це щорічно близько 4000 осіб. А під час пандемії ми першими в України започаткували реабілітацію постковідних пацієнтів і станом на сьогодні пролікували 420 осіб.

Заклад виконує всі нові вимоги сучасної реформи в системі охорони здоров’я, має договір з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) за 4-ма пакетами медичної допомоги.Я хочу нагадати пану Карасю, що фізіотерапія є невід’ємною складовою частиною реабілітації. І це не просто «масажі і ванночки, які хтось вирішив поприймати», це широкий спектр ефективних апаратних фізіотерапевтичних процедур. І те, що НСЗУ на даному етапі не сплачує за ці послуги – це наслідки так званої реформи Супрун. Це помилка, яку ще доведеться виправляти. Тому ні в якому разі не можна допускати знищення фізіотерапії в усіх медичних закладах.

Вважаю, що саме виступ пана Карася з викривленою інформацією, не дозволив депутатам проголосувати за програму підтримки фізіотерапевтичного відділення «Астри» щодо спрямування коштів на заробітну плату медичних сестер цього відділення при середньому заробітку 4800 грн. на місяць.

Нехай дії так званого депутата Карася оцінять жителі нашого міста.Оцінку моєї діяльності на ниві охорони здоров’я вже надали люди, заради яких працює колектив «Астри», та справжні професіонали медичної галузі. І особливо пану Карасю паплюжити моє ім’я вони не дозволять.

Пану Карасю я можу побажати тільки здоров‘я і ніколи не попадати до нашого закладу, а депутатам міської ради – більше уваги приділяти закладам охорони здоров‘я міста та прислухатись до компетентних медичних працівників.

“Коли орли мовчать, базікають папуги” – Вінстон Черчилль.