Поблизу Черкас в Світловодську вдалося зафільмувати поведінку новонародженої степової гадюки

Поблизу Світловодську зафільмували дитинча степової гадюки. Попри малий розмір, вона має агресивну поведінку, однак не представляє загрози для людини. Адже маленька змія має малу дозу отрути, нездатну нанести серйозну загрозу здоров’ю людини. Однак рекомендують просто не дратувати тварину, не чіпати її руками та ногами.

Біологи наголошують на необхідності збереження цього виду змій, важливих для екосистеми. Зазвичай люди намагаються вбити будь-якого плазуна при зустрічі з ним та панічно бояться всіх видів змій, навіть тих, що не є отруйними.

Гадюка степова може досягати в дорослому віці розміру до одного метра. І тоді вже вона несе загрозу для людей, особливо для дітей. Однак укус цього виду змій не є смертельним. В разі нападу змій та укусу необхідно невідкладно звернутися до лікарів. Але цього можна запобігти, якщо не чіпати змій, які ніколи не переслідують людей, а завжди намагаються сховатися або втекти. Укус може статися під час необережного контакту з твариною – якщо на неї наступити або сісти в траві. Тому перебуваючи на природі, слід вдягати закритий одяг та бути уважними. При зустрічі з плазуном, просто обійти його стороною, і аж в ніякому разі не вбивати.