П’ятий будинок «Нової якості» — учасник програми «Енергодім»

Два з половиною десятки мільйонів гривень на роботи з енергомодернізації отримає вже п’ята багатоквартирка «Нової якості». Нещодавно Фонд Енергоефективності погодив заявку на участь у програмі «Енергодім» будинку на Шевченка, 345. Тепер співвласники отримають значний відсоток коштів на роботи з осучаснення комунікацій та конструкцій свого житла.

Дірявий дах, зношені комунікації, розбиті підвали… Такий вигляд має сьогодні п’ятиповерхівка на Шевченка, 345, розповідає майстриня управлінської компанії Наталія Пенгель. Багатоквартирці вже понад пів сотні років, тож будівля вже давно потребує капітального ремонту. Однак для цього необхідно не один десяток мільйонів, а в пересічних мешканців просто бракує на це коштів.

Аби привести до ладу вісім під’їздів, пояснює енергоаудитор Роман Прапро, потрібно понад 20.5 мільйонів гривень. І на ці кошти в ОСББ планують виконати 13 заходів з енергомодернізації будівлі. Серед них: монтаж індивідуального теплового пункту, гідравлічне балансування, теплоізоляція трубопроводів системи опалення й гарячого водопостачання, утеплення фасаду та даху, заміна вхідних дверей, тамбурів і вікон, осучаснення системи освітлення та модернізація системи вентиляції тощо.

– Сьогодні будівля споживає в сім разів більше тепла, аніж планується після модернізації, та втрачає майже удвічі більше енергії на гарячому водопостачанні. А економія загальнорічного споживання енергії будинком після впровадження заходів загалом складе майже 65%. А це відповідно й у рази менші витрати на комунальні послуги одразу після проведення робіт, – додає Роман Прапро.

Лише за останні пів року це вже п’ята багатоквартирка під обслуговуванням «Нової якості», яка отримала погодження заявки від Фонду Енергоефективності.

Додамо, що програма «Енергодім» компенсовує значний відсоток вартості робіт.  І вже незабаром стане відомо, скільки коштів надасть держава на енергомодернізацію будинку на Шевченка, 345. 

Уже понад 500 багатоквартирок «Нової якості» пройшли енергоаудит. Шукайте енергосертифікат свого будинку за посиланням: https://nova-yakist.ua/energetychni-sertyfikaty-budynkiv/

Чотири багатоповерхівки вже стали учасниками програми, яка компенсує їм від 50 до 70% вартості робіт. Решту – мешканцям не доведеться збирати додатково. У будинках, які перебувають під управлінням «Нової якості», їх покривають за рахунок квартплати.

Хочете енергомодернізувати свою багатоквартирку – звертайтеся: 56-01-01 або 59-01-01. Для запуску процесу треба сформувати ініціативну групу (від трьох співвласників), провести установчі збори, зареєструвати ОСББ. Юридичний та організаційний супровід гарантуємо.