Будинок по Гагаріна, 77 візьме участь у програмі енергомодернізації

11,5 млн потрібно, аби капітально відремонтувати будинок на Гагаріна, 77. Аби не збирати сотні тисяч гривень із кожного помешкання, співвласники вирішили взяти участь у програмі «Енергодім». І кілька тижнів тому їхню заявку погодив Фонд Енергоефективності.

За понад 30 років існування 14-поверхівка на Гагаріна, 77 змінилася далеко не в кращий бік. Через дірявий дах вода тут затікає в помешкання при найменших опадах. А проблеми з водопостачанням та зношеними каналізаційними мережами постійно докучають співвласникам будинку. Нині багатоквартирка потребує лише капітального ремонту.

Аби привести до ладу 14 поверхів у будинку, пояснює енергоаудитор Роман Прапро, потрібно майже 11.5 мільйона гривень. І на ці кошти в ОСББ планують виконати 14 заходів з енергомодернізації будівлі. Серед них: монтаж індивідуального теплового пункту, гідравлічне балансування, теплоізоляція трубопроводів системи опалення й гарячого водопостачання, утеплення фасаду, техповерху та даху, заміна вхідних дверей, тамбурів і вікон, установлення автоматичних регуляторів температури на приладах системи опалення, утеплення та скління балконів і лоджій, осучаснення системи освітлення та модернізація системи вентиляції тощо.

джерело