Якщо будь-хто з мешканців є власником автомобіля не старше 15 років, то субсидія на оплату послуг ЖКГ для цього домогосподарства не призначається

В Україні залишилося менше місяця до закінчення оформлення субсидій на оплату послуг ЖКГ. Виплати нараховують за новими, затвердженими урядом правилами, які значно скорочують число одержувачів.

Згідно з чинним в Україні законодавством, комунальні субсидії можуть бути нараховані тільки громадянам країни, матеріальне становище яких не дозволяє самостійно оплачувати послуги ЖКГ за діючими тарифами.

Зокрема, згідно із законом, якщо хто-небудь з мешканців є власником автомобіля не старше 15 років, то субсидія на оплату послуг ЖКГ для даного домогосподарства не призначається. Навіть якщо в минулому періоді держава надавала комунальну субсидію, то тепер її скасують. Про це розповіли в Міністерстві соціальної політики.

Оформити субсидію на оплату комуналки домогосподарство може після того, як автомобіль “постаріє” до 15-річного віку. Тоді мешканці домогосподарства можуть подати заявку на отримання допомоги від держави.

У Мінсоцполітики зазначили, що покупка мопеда або причепа для авто на оформлення та виплату житлових субсидій не впливає. Дізнатися, про факт нарахування виплат можна онлайн в Єдиному державному реєстрі отримувачів житлових субсидій.

Джерело