Суд розглядає кримінальну справу проти чиновника С.Коломійця. Йому загрожує 5 років ув’язнення за побиття журналіста

У Соснівському районному суді м. Черкаси розпочато слухання кримінальної справи за обвинуваченням начальника управління інспектування Черкаської міськради Станіслава Коломійця та ще однієї особи в нападі та побитті журналіста та головного редактора телеканалу «Антена» Валерія Воротника.

Згідно з матеріалами справи, 2 лютого цього року С. Коломієць і М. Давидов здійснили напад на журналіста, що перебував на своєму робочому місці в приміщенні редакції «Антени», та завдали йому тілесних ушкоджень.

. С. Коломієць звинувачується в умисному заподіянні журналісту тілесних ушкоджень у зв’язку з веденням ним законної професійної діяльності, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 345-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Станіслав Коломієць обіймає посаду начальника Управління Інспектування Черкаської міської ради. Згідно з електронною декларацією, заробітна плата чиновника за 2020-й рік перевищила 528 000 грн. Крім того, Антена вже повідомляла, шо у біографії Коломійця є доволі інтимні моменти, не відомі широкому загалу.

Інший фігурант справи Микола Давидов, який за інформацією ЗМІ виконує роль тілоохоронця чиновника, офіційно є безробітним, пенсіонером за інвалідністю. Що не заважає йому професійно займатися боксом.