Міноборони заборгувало військовослужбовцям 1,5 млрд грн

Про це поінформував Офіс Омбудсмана України на офіційній сторінці у фейсбук.

“До Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини надходять численні звернення військовослужбовців Збройних Сил України та членів їхніх родин щодо порушення конституційних прав, у зв’язку із заборгованістю виплат грошового забезпечення та інших видів грошової допомоги.

На поточний момент заборгованість Міністерства оборони України з обов’язкових виплат військовослужбовцям становить 1 млрд 465,8 млн гривень. Зокрема, 1 млрд 271 млн гривень – це заборгованість з виплат грошової допомоги на оздоровлення. Також припинене фінансування «бойових виплат» військовослужбовцям, які виконують завдання в зоні проведення операції Об’єднаних сил.

Омбудсманом надіслано запит на адресу Першого віце-прем’єра-Міністра економіки України Олексія Любченка, який є головою Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), щодо необхідності розгляду із залученням відповідальних осіб МОУ на черговому засіданні вказаної Міжвідомчої робочої групи ситуації навколо заборгованості, що утворилася перед військовослужбовцями Збройних Сил України, з вивченням результатів діяльності Міністерства оборони України та шляхів розв’язання зазначеної проблеми.

Ситуація з додержанням прав військовослужбовців Збройних Сил України та членів їхніх сімей перебуває на особистому контролі Уповноваженого”.