Ростов – папа?

В засобах масової інформації РФ та підконтрольних їм вітчизняних мас-медіа активно поширюється інформація про створення надсучасних та якісних пунктів розміщення в Ростовській області для біженців з Донбасу, яких, за даними російської сторони, налічується більше 8 тис. осіб.

У вказаних пунктах, як повідомляють прокремлівські ЗМІ, організовані чергування співробітників медичної та психологічної служб, охорона громадського порядку. Повністю вирішені питання харчування та забезпечення людей речами першої необхідності.

Реальний стан говорить про кардинально іншу ситуацію пов’язану з українськими біженцями, які перебувають на території  Ростовській області. Їх значна частина повернулася в Україну, що пов’язано з жахливими умовами перебування на території іноземної держави. Людей фактично кинули напризволяще. Продукти харчування та необхідні речі доводиться купувати за власний кошт. Працевлаштуватися такій категорії громадян в РФ практично не реальне. Росіяни їх ненавидять і вважають зрадниками.

Неодноразові журналістські розслідування представників українських ЗМІ в черговий раз доводили російську брехню про пункти для переселенців та біженців з Донбасу, їх реально жахливі умови сьогодення, ставлення росіян до українських громадян тощо.

Однак, не зважаючи на суцільну брехню та агресію з боку кремлівських вождів, Україна має свій чітко визначений європейський шлях розвитку й малими але впевненими кроками йде до нього.