забудова Замкового узвозу

Депутати обговорили питання щодо забудови Замкового узвозу

На сесії міської ради депутат Юрій Котолуп виступив із запитом щодо забудови Замкового узвозу. На його думку, потрібно внести зміни до Генерального плану міста і розглянути інші наявні проекти щодо будівництва.

Запит депутата не набрав необхідної кількості голосів, проте викликав активне обговорення теми забудови Замкового узвозу.

Сергій Кудактін закликав знайти рішення, яке допоможе згладити конфліктну ситуацію із забудовою і зберегти право суб’єкта господарювання на свою власність.

Геннадій Шевченко зауважив, що депутати не мають права тиснути на забудовника, а виправити ситуацію можна через рішення, яке б задовольнило і громаду, і забудовника.

Дивіться також: МІСЬКРАДА З ДРУГОЇ СПРОБИ НАДАЛА ДОЗВІЛ НА ЗАБУДОВУ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ ПІД ЗАМКОВОЮ ГОРОЮ

Секретар Черкаської міськради запитав, чи можна зробити макет і побачити, чи буде заважати забудова, однак, як зауважив Нарек Казарян, такий макет не змінить думку тих, хто вже зайняв певну позицію.

Нарек Казарян повідомив, що під час будівництва будинок Школьникова знищено не буде, а будинок із грифонами відреставрують зусиллями підприємства. Забудовник планує профінансувати там археологічні розкопки.