СБУ викрила бойовика так званої «ДНР», який захотів піти на «службу» для здійснення диверсійно-розвідувальної діяльності проти України

Служба безпеки України викрила бойовика так званої «народної міліції ДНР», який обстрілював позиції українських військових. Із лав терористів він «звільнився» у 2019 році. А зараз виявив бажання знову піти на «службу» для вчинення диверсій проти сил ООС.

Слідчим СБУ вдалося встановити точну інформацію про бойовика, а також перехопити його телефонну розмову із «куратором», який пропонує терористу «новий контракт».

Зокрема, СБУ встановила, що бойовик ніс службу у так званій «9 роті 3-го мотострілецького батальйону 7 окремої мотострілецької бригади 1 армійського корпусу народної міліції ДНР». У її лавах він пройшов спеціальну бойову підготовку і отримав позивний «Грифон». Згодом у складі НЗФ зловмисник брав участь у бойових протистояннях військовослужбовцям ЗСУ із застосуванням вогнепальної зброї різного калібру і призначення.

Слідчі СБУ зібрали беззаперечні докази того, що впродовж 2018–2019 років бойовик чинив збройний спротив силам АТО/ООС. Зокрема, у боях на території населених пунктів Лозове, Калинівка, у районі Світлодарської дуги та ін.

Крім того, встановлено, що «Грифон» готовий відновитися на «службі» у так званій «ДНР» для здійснення диверсійно-розвідувальної діяльності проти України.

Наразі зловмиснику заочно повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України та оголошено його у розшук. Досудове розслідування здійснюють слідчі СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.