«Черкасигаз Збут» пояснив, як повернути сплачені за газ із травня до липня кошти

ТОВ «Черкасигаз Збут» інформує споживачів про те, що ТОВ «Оператор ГТС України», на виконання наказу Міністерства енергетики України №198 (із змінами та доповненнями, внесеними наказом Міністерства Енергетики України від 28 червня 2022 року), здійснив перенесення побутових споживачів з 01 травня 2022 року до Реєстру споживачів ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України».

Це перенесення відбулось лише в липні, що унеможливило заздалегідь попередити споживачів про оплату послуг споживання природного газу на іншого постачальника.

Тому інформуємо: якщо за Вашим особовим рахунком за результатами остаточного розрахунку з ТОВ «Черкасигаз Збут» за природний газ, спожитий до 1 травня 2022 р., обліковується переплата або кошти були помилково сплачені на рахунок товариства, Вам необхідно надати письмову заяву на повернення цих коштів.

До заяви необхідно додати:
копію паспорту (копії 1-2 сторінок, 3-6 за наявності відміток та копія сторінки з зазначенням місця реєстрації),
копію ідентифікаційного коду,
квитанції про оплату (оригінали або копії),
довідку з банку з реквізитами карткового рахунку (може бути автоматично згенерована у мобільному додатку банку, повинна містити IBAN карткового рахунку).
Підписану заяву та документи можна направити на поштову адресу: 18000, вул. Громова (вул. Максима Залізняка), 142, м. Черкаси.

Зауважимо, що на всіх копіях документів має бути зроблений посвідчувальний напис («Згідно з оригіналом»), а також підпис, ПІБ власника документа і дата.

Також підписану заяву та документи можна направити на електронну скриньку zbut-info@gas-zbut.ck.ua.

Зауважимо, що у цьому разі заява та копії документів, що додаються, повинні бути скріплені/завірені за допомогою електронного підпису (ЕЦП). Такі вимоги до документів висуваються у Законі України “Про електронні документи та електронний документообіг”.

На жаль, автоматично перевести переплату з особових рахунків ТОВ «Черкасигаз Збут» на особовий рахунок у ТОВ “ГК «Нафтогаз України” неможливо, оскільки наразі відсутній погоджений сторонами механізм такого переведення.

Велике прохання до споживачів не створювати натовпів у приміщенні товариства, що загрожує безпеці життю та здоров’ю населення в реаліях масштабної військової агресії рф, набратись терпіння , так як процес повернення коштів триває, а ТОВ «Черкасигаз Збут» в свою чергу докладає максимальних зусиль, аби вирішити це питання в найкоротші терміни.

2 коментарі до “«Черкасигаз Збут» пояснив, як повернути сплачені за газ із травня до липня кошти”

  1. Хворі, самотні люди похилого віку не мають можливості зібрати копії документів та надіслати їх у “Черкасигаз сбут”, а саме вони сумлінно сплатили рахунки за спожитий у травні 2022р. газ згідно надісланим їм рахункам від “АТ Черкасигаз”.
    Як же Вам не соромно грабувати людей у яких не вистачає коштів навіть на ліки. Ганьба !!!

Коментарі закриті.