чат-бот СБУ

На Черкащині СБУ продовжує викривати поплічників країни-агресора, які працюють на російську пропаганду

Черговою прокремлівською прихильницею виявилась уродженка рф, яка проживає в Черкасах. Вона розганяла ворожий контент на персональній сторінці російської соцмережі «Однокласники». У публікаціях відкрито виявляла підтримку загарбникам, закликала їх наступати та знищити так звану «бандеровщину».

Крім цього, поширювала матеріали, в яких захоплювалась путіним та стверджувала, що він звільняє країни та визволяє народи.

Пропагандистка дякувала у дописах чеченцям за «гуманітарну допомогу», яку вони нібито направляють у Донецьк. Також, «справжніми патріотами» вважала мешканців л/днр, а українців називала «фашистами», «неонацистами» та «бандеровцами».

Також, контррозвідка СБУ викрила блогера, який вів постійні переписки з росіянами в соціальній мережі «ВКонтакте».

В особистих повідомленнях він виправдовував злочинні дії окупантів, натомість стверджував, що виявлення вбивств мирних мешканців в Бучі – це постановчі кадри.

Крім того, чекав російських загарбників в Києві, щоб зустріти їх «хлібом-сіллю», які б знищили українських «нациків».

У результаті проведеної низки обшуків за місцем проживання пропагандистів було вилучено:
– комп’ютерну техніку;
– мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.

Наразі слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозри за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Викриття пропагандистів здійснювали співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.