Президент зазначив, що не може розкрити подробиць мобілізаційних процесів, але Ставка верховного головнокомандувача ухвалила відповідні рішення, і далі командувачі працюють над їхньою реалізацією на своїх напрямах.

Нові військові підрозділи та частини отримають на озброєння бойову техніку країн-членів НАТО, у коментарі CNN повідомив командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв.

«Нам потрібна велика кількість західних танків. Вони набагато кращі за радянські зразки і можуть допомогти нам просунутися на полі бою. Ми створюємо нові військові частини, і наші подальші дії залежатимуть від їхньої боєздатності. Тому допомога Заходу дуже важлива», — сказав Наєв.

Він зазначив, що найбільш ефективним є формування окремих підрозділів, озброєних новою бойовою технікою, підготовка їхнього особового складу та подальша інтеграція до складу діючих з’єднань ЗСУ.

«Весь підрозділ має бути оснащений однаковими бойовими машинами, тому потрібен цілий батальйон, оснащений БМП «Бредлі», якщо ми їх отримаємо, або танками «Леопард», — сказав Наєв.

Від editor