Ювілейний мистецький проект Заслуженої художниці України Олександри Теліженко «Мої дороги» відкривається в Черкасах 30 березня. Проєкт поєднує 2 персональні виставки, які називаються «Витоки» і «Зеніт».

Виставка Олександри Теліженко «Витоки» представляє творчий доробок майстрині 80-х років ХХ століття. Відкриється вона о 14.00 в Черкаському обласному краєзнавчому музеї.

Друга персональна виставка – «Зеніт» – є творчим звітом майстрині від початку Незалежності України і донині. Відкриється виставка о 16.00 в Черкаському обласному художньому музеї.

Усе своє життя Олександра Теліженко присвятила дослідженню та розвитку народної культури України, її глибинних традицій і поєднання із сучасністю та майбутнім. На основі цих знань вона творить новітні національні сувеніри, вишиті картини, вбрання сценічне і світське, українські вишиванки. Та головний її доробок – український рушник, який говорить до нас мовою символів, демонструє одвічні цінності і кодує наш український життєвий простір на добро і розквіт.

Це – лейтмотив усього її мистецького проекту «Мої дороги», переглянути який Олександра Теліженко запрошує усіх черкасців та гостей міста.

фото з особистого архіву Олександри Теліженко

Від editor