Білозір’ю загрожує родина губернатора Ткаченка та екологічне лихо

Підприємство, що орендує пасовища у с. Білозір᾽я, використовує землі не за призначенням. Техніка висадила в грунт кукурудзу, після чого обробила її шкідливими для здоров᾽я хімікатами. Селяни стверджують, що за злочинними діями стоїть брат губернатора Юрія Ткаченка, та бізнес-партнери – відома сім᾽я Казарянів.

Що підтверджується відсутністю реакції з боку обласної влади на прохання селян припинити хімічну обробку землі. Натомість на протест громади, тітушки відреагували розбоєм. Як це було розповів голова об᾽єднаної громади села Білозір᾽я Віктор Музичук.

Тітушки, що били селян, були одягнені в однострої та прикривалися воїнами АТО. Внаслідок збройного нападу постраждали інваліди, афганці, атовці. На місце злочину викликали швидку та поліцію. Правоохоронці розпочали слідчі дії, однак відмовились перевіряти законність зброї у нападників. Наступного дня техніка знову привезла у село ядохімікати. Громада не пропустила трактори у поле. За словами корінних жителів у селі знаходяться свердловини, воду з яких споживають сусідні райони. Потрапляння  шкідливих речовин може спричинити спалах захворювань та екологічну катастрофу не лише в районі, а й в області.

Селяни свідчать про бездіяльність сільської ради на чолі з Володимиром Міцуком, який ніяк не протидіє зловмисникам. До того ж, ніхто не мав право здавати землю в оренду без згоди громади, що має паї на вказаних пасовищах. Попри погрози та свавілля землекористувачів селяни налаштовані рішуче. Вони вже подали позови до правоохоронних органів різних інстанцій та збираються протестувати проти обласної влади.