Олег Стадник: «Центр матері та дитини ніхто не закриватиме»

Навколо міського пологового будинку «Центр матері і дитини» знову точаться чутки. Трудовий колектив просить не закривати їхній заклад, а серед пацієнтів зростає соціальна напруга. Про це під час сесії міськради повідомив депутат Роман Шевченко. Хвилю підхопили й глядачі «Антени». У соцмережах вони підтверджують факт переходу частини лікарів з бази по вул. Конєва до пренатального центру. Хто в подальшому буде лікувати черкащанок та приймати їхні пологи наші кореспонденти дізнавалися у міському департаменті охорони здоров᾽я.

Наразі міський департамент веде перемовини з обласним управлінням щодо забезпечення кадрами пренатальний центр. За словами головного лікаря Черкас Олега Стадника, потік людей в будь-якому разі розподілиться між профільними лікувальними закладами, тож спеціалістів вистачить на всіх.

Зокрема, вагітні жінки як і раніше ставатимуть на облік у пологовому будинку свого мікрорайону і за умови нормального перебігу вагітності там і народжуватимуть. До перинатального центру направлятимуться лише ті жінки, що мають проблеми з вагітністю та її наслідками.  Новостворена медична установа матиме справу лише з вагітністю та пологами і не замінить жіночих консультацій та гінекології, як галузі підтримки жіночого здоров᾽я. Орієнтовно обласний перинатальний центр буде відкрито наприкінці жовтня.